Töitä opettajille

Kuvituskuva opetuksesta. Kuva: Sakari Manninen

Vantaan koulujen ja oppilaitosten vahvuutena on innovatiivinen, osaamisen jakamiseen kannustava, yhteisöllinen sekä oppilas- ja opiskelijalähtöinen toimintakulttuuri. Meillä pääset kehittymään eri työtehtävissä ja kehittämään opetusta. Meillä on hyvät koulutusmahdollisuudet ja kehitysmyönteinen työyhteisö.

Hyödynnämme monipuolisesti erilaisia oppimisympäristöjä ja kehitämme oppimistilojen toiminnallisuutta pedagogisesta näkökulmasta.

Hae meille töihin

Perusopetukseen

Ensimmäinen hakuaalto 2.1.–27.1.

 • vakinaiset luokanopettajat ja lehtorit
 • vakinaiset rehtorit
 • vakinaiset virka-apulaisrehtorit

Toinen hakuaalto 20.1.–17.2.

 • vakinaiset erityisopettajat ja erityisluokanopettajat

Kolmas hakuaalto 30.3.–20.4.

 • vakinaiset luokanopettajat

Lukioon

 • Haku 13.1.–10.2.

Hae paikkoja sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta.

Virkoja voi aueta yllä mainittujen hakuaikojen lisäksi myös ympäri vuoden. Seuraa sivujamme. Tarvitsemme myös sijaisia kaikissa oppiaineissa. Jos olet kiinnostunut, ole yhteydessä rehtoreihin.

Kasvatuksen ja oppimisen toimiala vantaalaisten lasten hyvinvointia rakentamassa

Vuoden alussa voimaan tulleessa organisaatiouudistuksessa myös uusi kasvatuksen ja oppimisen toimiala aloitti toimintansa. Kasvatuksen ja oppimisen toimialalle kuuluvat varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, toisen asteen koulutuksen ja ruotsinkielisten palvelujen palvelualueet.

Vielä vuoden 2019 lopussa toiminut sivistyksen toimiala jakautui vuoden alussa kahtia muodostaen kaupunkikulttuurin sekä kasvatuksen ja oppimisen toimialat.

Kasvatuksen ja oppimisen toimialan tavoitteena on, että lasten ja nuorten kasvatuksen ja oppimisen palvelut ovat laadukkaita ja niihin liittyvät jatkumot toimivat saumattomasti. Toimialan apulaiskaupunginjohtajana tammikuun alussa aloittanut Katri Kalske peräänkuuluttaa avoimen keskustelun lisäksi yhteistyön merkitystä. - Kehitämme Kasvatuksen ja oppimisen palveluita tiiviissä yhteistyössä yli palvelualue- ja yksikkörajojen lasten, nuorten ja perheiden tarpeet huomioiden. Yhteisenä tavoitteena ovat lasten ja nuorten laadukkaat palvelut ja niihin liittyen saumattomat jatkumot lasten, nuorten ja perheiden tarpeet huomioiden.

Neljä palvelualuetta

Mutkattoman ja rennon apulaiskaupunginjohtajan käyttämä kysymys ”tuotammeko palveluja vai palvelemmeko aidosti kuntalaista” tiivistää hyvin toimialan toiminnan perusperiaatteita. Kasvatuksen ja oppimisen palvelualue koostuu neljästä palvelualueesta sekä opiskeluhuollon palveluyksiköstä ja talous ja hallintopalveluyksiköstä:

 1. Varhaiskasvatuksessa iloiset, oppivat ja osallistuvat lapset kasvavat kestävään tulevaisuuteen 130 vantaalaisessa päiväkodissa toimintoja innovatiivisella kehittämisotteella koordinoivan varhaiskasvatusjohtajan, Sole Askola-Vehviläisen, luotsaamina.
 2. Perusopetuksen 24.225 hyvinvoivaa ja taitavaa oppilasta kasvavat tasa-arvoisesti tulevaisuuteen perusopetusjohtaja Ilkka Kalon johdolla.
 3. Toisella asteella nuoret ja aikuiset oppivat avoimesti, rohkeasti, vastuullisesti ja yhteisöllisesti jokaisessa elämänvaiheessaan, toisen asteen johtajan, Ari Rankin ringettetuomarikatseen alla.
 4. Svenskspråkig service kokoaa kaikki kaupungin ruotsinkieliset palvelut ”alla med” -periaatteella saman sateenvarjon alle, ruotsinkielisen palvelualueen johtajan, Anders Vikströmin, johdolla.
 5. Opiskeluhuollon ammattilaiset vastaavat vantaalaisten lasten ja nuorten hyvinvoinnista alle esiopetusikäisistä toisen asteen opiskelijoihin, opiskeluhuollon päällikön Tuija Harakan luotsaamina.
 6. Yhteiset palvelut tuottaa tukipalveluita palvelualueille, sekä vastaa myös toimialan viestinnästä. Talous ja hallintopalveluyksikköä johtaa talous- ja hallintojohtaja Eila Tanninen.

Palvelualueiden ja palveluyksiköiden lisäksi lasten ja nuorten hyvinvointia lisäämässä on kehittämisryhmiä opetussuunnitelmatyöhön, oppimisen tukeen, opintopolkuihin, monikulttuurisuuteen, opiskeluhuoltoon ja tieto- ja viestintäteknisiin asioihin liittyen.

Kasvatuksen ja oppimisen lautakuntana toimii tämän valtuustokauden loppuun, 31.5.2021 asti, opetuslautakunta, minkä jälkeen lautakunta jatkaa toimintaansa kasvatuksen ja oppimisen lautakuntana. Toimiala huolehtii myös opetuslautakunnan ruotsinkielisen jaoston ja yksilöasioiden jaoston toiminnasta. Svenskspråkig service koordinoi ruotsinkielisen väestön asioita edistävän Svenska kommittén toimintaa.

Kasvatus ja oppiminen lukuina

Toimialan talousarvio on 463,7 M€ ja toimialalla on henkilöstöä 5.150. Varhaiskasvatuksen palveluiden piirissä on lapsia kaikkiaan 13.634, perusopetuksessa 24.225 ja toisen asteen koulutuksessa n. 7.700 opiskelijaa. Väestöennusteen mukaan lasten määrä kasvaa vuoteen 2029 mennessä 2.904 lapsella ja perusopetusikäisten määrä kasvaa vastaavasti 1.141 oppilaalla.

Julkaistu: 3.2.2020 
(muokattu: )

Luovaa ilmapiiriä ja opetuksen kehittämistä

Vaskivuoren lukiossa uusia ideoita kokeillaan rohkeasti ja matalalla kynnyksellä. Parasta työssä on kuitenkin työyhteisön rento ja mukava tunnelma, sanoo lehtori Teemu Ratinen.

Tekemisen meininkiä Hiekkaharjun koulussa

Ensimmäisen luokan opettajana Hiekkaharjun koulussa työskentelevä Elina Autti viihtyy työssään mainiosti ja on monessa mukana.

Utveckla och utvecklas

Är du på jakt efter nya utmaningar i lärarkarriären? I Dickursby skola hittar du bland annat en vilja till utveckling, ett starkt lärarsamarbete och ändamålsenliga digitala lösningar.

Havukosken koululla hommat hoituvat

Oppilaanohjaaja Laura Kevätniemi arvostaa työssään opetuksen yhteisöllistä toimintakulttuuria sekä moniammatillista työyhteisöä.

Eväät monenlaisiin tehtäviin

Opetustoimen asiantuntija Tuija Lindström tuntee Vantaan koulut ja kehittää perusopetuksen viestintää sekä pedagogista tieto- ja viestintäteknologiaa innostavassa työyhteisössä.

Lapset matkalla kouluun.

Vantaalaista kouluarkea

Vantaan peruskouluilla on omat verkkosivunsa. Monessa koulussa käytössä on myös sosiaalinen media.

Seuraa lukioita somessa!

Vantaalla lukiokoulutusta järjestetään viidessä suomenkielisessä päivälukiossa, yhdessä ruotsinkielisessä lukiossa sekä Vantaan aikuislukiossa ja Sotungin lukion aikuislinjalla (Sotungin etälukio).

Varia näkyy somessakin

Vantaan ammatilliset opiskelumahdollisuudet ovat monipuoliset ja esimerkiksi Vantaan ammattiopisto Variassa on tarjolla yli 20 eri tutkintoa.

Kurkista vantaalaisen opettajan työhön

Avoimet opetusalan työpaikat kartalla

Ajankohtaista

Twitter