Töitä opettajille

Kuvituskuva opetuksesta. Kuva: Sakari Manninen

Vantaan koulujen ja oppilaitosten vahvuutena on innovatiivinen, osaamisen jakamiseen kannustava, yhteisöllinen sekä oppilas- ja opiskelijalähtöinen toimintakulttuuri. Meillä pääset kehittymään eri työtehtävissä ja kehittämään opetusta. Meillä on hyvät koulutusmahdollisuudet ja kehitysmyönteinen työyhteisö.

Hyödynnämme monipuolisesti erilaisia oppimisympäristöjä ja kehitämme oppimistilojen toiminnallisuutta pedagogisesta näkökulmasta.

Hae meille töihin

Perusopetukseen

Ensimmäinen hakuaalto 4.1.–1.2.2021

  • vakinaiset luokanopettajat ja lehtorit
  • vakinaiset rehtorit
  • vakinaiset virka-apulaisrehtorit

Toinen hakuaalto 18.1.–15.2.2021

  • vakinaiset erityisopettajat ja erityisluokanopettajat

Kolmas hakuaalto 19.4.–3.5.2021

  • vakinaiset luokanopettajat

Lukioon

  • Haku 4.1.–1.2.2021

Hae paikkoja sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta.

Virkoja voi aueta yllä mainittujen hakuaikojen lisäksi myös ympäri vuoden. Seuraa sivujamme. Tarvitsemme myös sijaisia kaikissa oppiaineissa. Jos olet kiinnostunut, ole yhteydessä rehtoreihin.

Koulujen päättäjäisviikonlopun vastuullisesta juhlimisesta on hyvä keskustella kotona nuorten kanssa

Koulut päättyvät lauantaina 5.6.2021 ja odotettavissa on, että suosituksista ja rajoituksista huolimatta useat lapset ja nuoret kokoontuvat yhdessä juhlimaan kesäloman alkua. Tyypillistä on, että päättäjäisten juhlinnassa nuorten päihteidenkäyttö yleistyy ja sen myötä erilaiset onnettomuusriskit kasvavat. Suurin osa lapsista ja nuorista juhlii kuitenkin koulujen päättymistä siististi ja ongelmitta tänäkin keväänä.

Aiempina vuosina juhlinta on työllistänyt runsaasti poliisia, ambulansseja, nuorisotyöntekijöitä ja vapaaehtoistoimijoita. Myös tänä vuonna tilanteeseen on varauduttu ja suosituimmilla kokoontumispaikoilla ovat mukana Itä-Uudenmaan poliisi, Vantaan kaupungin nuorisotyö ja SPR:n päivystyspalveluauto ja vapaaehtoisia. Poliisi ohjeistaa huoltajia ja nuoria omalla tiedotteellaan.

Juhlaillan hämärtyessä onnettomuusriskit kasvavat

Nuorten suosimia kokoontumispaikkoja Vantaalla ovat perinteisesti koulujen ja päiväkotien pihat ja yleiset puistoalueet. Itä-Vantaalla suosittuja ovat lisäksi Kuusijärven ulkoilualue, Dixin ympäristö ja Heurekan puisto sekä Länsi-Vantaalla Jokiuoman puisto. Osa vantaalaisnuorista suuntaa tuhansien muiden nuorten tavoin myös Helsingin keskustaan sekä Järvenpään Rantapuistoon juhlimaan.

Osa juhlijoista on aiempina vuosina ollut vahvasti päihtyneitä. Aikaisempina vuosina vahinkojen ja onnettomuuksien lisäksi on esiintynyt myös rikoksia, kuten pahoinpitelyitä, seksuaalista ahdistelua ja ryöstöjä. Päihtyneellä on muita suurempi riski joutua rikoksen tai onnettomuuden uhriksi.

Ole tavoitettavissa puhelimitse

Poliisi, lastensuojeluviranomaiset tai nuorisotyöntekijät ovat yhteydessä alaikäisen lapsen huoltajiin, mikäli nuori tavataan päihtyneenä tai on tehnyt rikkeen. Viime keväänä vanhemmat olivat kiitettävästi tavoitettavissa, vastasivat puheluihin ja hakivat nuoria itse kotiin tapahtumapaikoilta. Huoltajien kannattaa olla siis tavoitettavissa puhelimitse erityisesti juhlailtana ja vastata tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin.

Vantaan kaupungin nuorisotyöntekijät palvelevat myös puhelimitse. Jalkautuvaa nuorisotyötä koordinoi Itä-Vantaalla Juho Outavaara p. 043 825 0840, Länsi-Vantaalla Nea Suorela p. 050 314 5579. Numeroon voi soittaa, jos on huolissaan omasta tai toisen nuoren tilasta.

Vanhempien olisi hyvä keskustella nuorten kanssa päättäjäisillan juhlintaan liittyvistä riskeistä. Sopikaa yhdessä pelisäännöistä, jottei mukava ilta pääty poliisin puheluun tai ikävään loukkaantumiseen. On myös hyvä muistaa, että vaara koronaviruksen osalta ei ole vielä ohi. Kannattaa siis olla varovainen ja noudattaa viranomaisten suosituksia ja ohjeita nuorten terveysturvallisuuden varmistamiseksi.

Julkaistu: 31.5.2021 
(muokattu: )

Luovaa ilmapiiriä ja opetuksen kehittämistä

Vaskivuoren lukiossa uusia ideoita kokeillaan rohkeasti ja matalalla kynnyksellä. Parasta työssä on kuitenkin työyhteisön rento ja mukava tunnelma, sanoo lehtori Teemu Ratinen.

Tekemisen meininkiä Hiekkaharjun koulussa

Ensimmäisen luokan opettajana Hiekkaharjun koulussa työskentelevä Elina Autti viihtyy työssään mainiosti ja on monessa mukana.

Utveckla och utvecklas

Är du på jakt efter nya utmaningar i lärarkarriären? I Dickursby skola hittar du bland annat en vilja till utveckling, ett starkt lärarsamarbete och ändamålsenliga digitala lösningar.

Havukosken koululla hommat hoituvat

Oppilaanohjaaja Laura Kevätniemi arvostaa työssään opetuksen yhteisöllistä toimintakulttuuria sekä moniammatillista työyhteisöä.

Eväät monenlaisiin tehtäviin

Opetustoimen asiantuntija Tuija Lindström tuntee Vantaan koulut ja kehittää perusopetuksen viestintää sekä pedagogista tieto- ja viestintäteknologiaa innostavassa työyhteisössä.

Lapset matkalla kouluun.

Vantaalaista kouluarkea

Vantaan peruskouluilla on omat verkkosivunsa. Monessa koulussa käytössä on myös sosiaalinen media.

Seuraa lukioita somessa!

Vantaalla lukiokoulutusta järjestetään viidessä suomenkielisessä päivälukiossa, yhdessä ruotsinkielisessä lukiossa sekä Vantaan aikuislukiossa ja Sotungin lukion aikuislinjalla (Sotungin etälukio).

Varia näkyy somessakin

Vantaan ammatilliset opiskelumahdollisuudet ovat monipuoliset ja esimerkiksi Vantaan ammattiopisto Variassa on tarjolla yli 20 eri tutkintoa.

Kurkista vantaalaisen opettajan työhön

Avoimet opetusalan työpaikat kartalla

Ajankohtaista


Twitter