Töitä opettajille

Kuvituskuva opetuksesta. Kuva: Sakari Manninen

Vantaan koulujen ja oppilaitosten vahvuutena on innovatiivinen, osaamisen jakamiseen kannustava, yhteisöllinen sekä oppilas- ja opiskelijalähtöinen toimintakulttuuri. Meillä pääset kehittymään eri työtehtävissä ja kehittämään opetusta. Meillä on hyvät koulutusmahdollisuudet ja kehitysmyönteinen työyhteisö.

Hyödynnämme monipuolisesti erilaisia oppimisympäristöjä ja kehitämme oppimistilojen toiminnallisuutta pedagogisesta näkökulmasta.

Hae meille töihin

Perusopetukseen

Ensimmäinen hakuaalto 2.1.–27.1.

  • vakinaiset luokanopettajat ja lehtorit
  • vakinaiset rehtorit
  • vakinaiset virka-apulaisrehtorit

Toinen hakuaalto 20.1.–17.2.

  • vakinaiset erityisopettajat ja erityisluokanopettajat

Kolmas hakuaalto 30.3.–20.4.

  • vakinaiset luokanopettajat

Lukioon

  • Haku 13.1.–10.2.

Hae paikkoja sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta.

Virkoja voi aueta yllä mainittujen hakuaikojen lisäksi myös ympäri vuoden. Seuraa sivujamme. Tarvitsemme myös sijaisia kaikissa oppiaineissa. Jos olet kiinnostunut, ole yhteydessä rehtoreihin.

Lapsille ja nuorille järjestetään maksutonta urheiluseuratoimintaa koulun jälkeen

Nuoret pelaamassa jalkapalloa. Kuva: Sakari Manninen

Vantaan koulut aloittavat uudenlaisen yhteistyön paikallisten urheiluseurojen kanssa. Kouluissa on tammikuussa käynnistynyt 3.–9.-luokkalaisille maksuttomia liikuntaryhmiä, joiden viikoittaisia harjoituksia ohjaavat paikallisten urheiluseurojen valmentajat.

Toiminta on tarkoitettu erityisesti sellaisille lapsille ja nuorille, joilla ei vielä ole liikuntaharrastusta. Maksuttomissa liikuntaryhmissä pääsee helposti kokeilemaan harrastamista urheiluseurassa ilman aikaisempaa kokemusta lajista. Liikuntaryhmät kokoontuvat koulujen saleissa ja muissa liikuntatiloissa heti koulupäivän jälkeen. Liikuntavälineitä voi tarvittaessa lainata koululta.

Urheiluseuratoimintaa järjestetään 12 koululla ympäri Vantaata. Lajimahdollisuuksia löytyy niin jääkiekosta, voimistelusta, tanssista, jalkapallosta, sählystä kuin triathlonistakin.

– Seurat ovat olleet innostuneita tuomaan omaa toimintaansa koulupäivän yhteyteen, ja tämä onkin myös seuroille hyvä keino saada uusia harrastajia oman lajin pariin, kertoo projektikoordinaattori Päivi Sillanpää.

Koulujen urheiluseuratoiminnalla ei ole kilpailullisia tavoitteita, mutta ryhmät voivat halutessaan haastaa toisten koulujen ryhmiä.

– Toimintamallia pilotoitiin viime lukukaudella jalkapallokerhoilla, ja pilotista saatujen kokemusten pohjalta toimintaa laajennetaan nyt useampiin lajeihin, kertoo Sillanpää.

Koulujen urheiluseuratoimintaa järjestetään viikoittain koko kevätlukukauden ajan. Koulujen loma-aikana liikuntaryhmät ovat tauolla, ja toimintaa jatketaan jälleen syyskuussa.

Liikuntaryhmien koulukohtaiset tiedot, aikataulut ja ilmoittautumisohjeet löytyvät osoitteesta hobihobi.fi. Mukaan voi kuitenkin tulla myös ilmoittautumatta. Hobihobi-palvelusta löytyy koulujen liikuntakerhojen lisäksi paljon muita Vantaalla järjestettäviä harrastuksia.

Koulujen urheiluseuratoimintaa rahoitetaan tänä vuonna opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan harrastuksen tukemisen erityisavustuksella. Toimintaa toteuttamassa ovat Keimolan Kaiku, Kiekko-Vantaa Itä, SVS Vantaa, Triathlon Vantaa, KoiPS, TiPS, SB Vantaa, Etelä-Vantaan Urheilijat ja Vantaan katutanssiyhdistys ry. Lisää seuroja otetaan mielellään mukaan.

Julkaistu: 13.2.2020 
(muokattu: )

Luovaa ilmapiiriä ja opetuksen kehittämistä

Vaskivuoren lukiossa uusia ideoita kokeillaan rohkeasti ja matalalla kynnyksellä. Parasta työssä on kuitenkin työyhteisön rento ja mukava tunnelma, sanoo lehtori Teemu Ratinen.

Tekemisen meininkiä Hiekkaharjun koulussa

Ensimmäisen luokan opettajana Hiekkaharjun koulussa työskentelevä Elina Autti viihtyy työssään mainiosti ja on monessa mukana.

Utveckla och utvecklas

Är du på jakt efter nya utmaningar i lärarkarriären? I Dickursby skola hittar du bland annat en vilja till utveckling, ett starkt lärarsamarbete och ändamålsenliga digitala lösningar.

Havukosken koululla hommat hoituvat

Oppilaanohjaaja Laura Kevätniemi arvostaa työssään opetuksen yhteisöllistä toimintakulttuuria sekä moniammatillista työyhteisöä.

Eväät monenlaisiin tehtäviin

Opetustoimen asiantuntija Tuija Lindström tuntee Vantaan koulut ja kehittää perusopetuksen viestintää sekä pedagogista tieto- ja viestintäteknologiaa innostavassa työyhteisössä.

Lapset matkalla kouluun.

Vantaalaista kouluarkea

Vantaan peruskouluilla on omat verkkosivunsa. Monessa koulussa käytössä on myös sosiaalinen media.

Seuraa lukioita somessa!

Vantaalla lukiokoulutusta järjestetään viidessä suomenkielisessä päivälukiossa, yhdessä ruotsinkielisessä lukiossa sekä Vantaan aikuislukiossa ja Sotungin lukion aikuislinjalla (Sotungin etälukio).

Varia näkyy somessakin

Vantaan ammatilliset opiskelumahdollisuudet ovat monipuoliset ja esimerkiksi Vantaan ammattiopisto Variassa on tarjolla yli 20 eri tutkintoa.

Kurkista vantaalaisen opettajan työhön

Avoimet opetusalan työpaikat kartalla

Ajankohtaista

Twitter