Töitä opettajille

Kuvituskuva opetuksesta. Kuva: Sakari Manninen

Vantaan koulujen ja oppilaitosten vahvuutena on innovatiivinen, osaamisen jakamiseen kannustava, yhteisöllinen sekä oppilas- ja opiskelijalähtöinen toimintakulttuuri. Meillä pääset kehittymään eri työtehtävissä ja kehittämään opetusta. Meillä on hyvät koulutusmahdollisuudet ja kehitysmyönteinen työyhteisö.

Hyödynnämme monipuolisesti erilaisia oppimisympäristöjä ja kehitämme oppimistilojen toiminnallisuutta pedagogisesta näkökulmasta.

Hae meille töihin

Perusopetukseen

Ensimmäinen hakuaalto 2.1.–27.1.

  • vakinaiset luokanopettajat ja lehtorit
  • vakinaiset rehtorit
  • vakinaiset virka-apulaisrehtorit

Toinen hakuaalto 20.1.–17.2.

  • vakinaiset erityisopettajat ja erityisluokanopettajat

Kolmas hakuaalto 30.3.–20.4.

  • vakinaiset luokanopettajat

Lukioon

  • Haku 13.1.–10.2.

Hae paikkoja sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta.

Virkoja voi aueta yllä mainittujen hakuaikojen lisäksi myös ympäri vuoden. Seuraa sivujamme. Tarvitsemme myös sijaisia kaikissa oppiaineissa. Jos olet kiinnostunut, ole yhteydessä rehtoreihin.

Peruskoulut siirtyivät etäopetukseen - tiedote huoltajille 19.3.

Julkaisemme myös verkkosivuillamme kouluille jaettua tietoa koronavirukseen liittyen. Ohjeistamme kuitenkin perusopetuksen oppilaita ja huoltajia Wilman kautta. Huom. Lue uudempi, 20.3.2020 julkaistu tiedote: Valtioneuvosto muutti linjaustaan: Kaikki halukkaat 1.–3.-luokkien oppilaat voivat tulla lähiopetukseen.

Vantaan perusopetuksessa siirryttiin etäopetukseen keskiviikkona 18.3. Etäopetus on lähtenyt kouluissa olosuhteisiin nähden hyvin liikkeelle. Jos teillä on kysymyksiä oppilaan opiskeluun liittyvissä asioissa, olettehan matalalla kynnyksellä yhteydessä opettajaan tai rehtoriin. Muistutamme, että Wilman mobiiliversion lisäksi käytössänne on Wilman selainversio.

Ulkomailta palaavia lähiopetukseen oikeutettuja lapsia pyydetään jäämään kotiin neljäksitoista vuorokaudeksi matkaltapaluupäivästä lähtien. Sairaana lähiopetukseen ei pidä tulla. Jos sinulla on vähäisimpiäkään hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta, lepää ja sairasta rauhassa kotona. Pysyttele kotona, kunnes oireet ovat kokonaan loppuneet.

Kouluruokailu lähiopetuksen oppilaille

Perusopetuksessa koululounas tarjotaan niille, joilla on oikeus lähiopetukseen. Tämä on valtioneuvoston asetuksen hengen mukainen toimintatapa. Lisäksi Vantaan lastensuojelulle on ilmoitettu, että he voivat ohjata asiakaslapsia kouluille lounaalle ilmoittamalla rehtorille asiasta.

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi listan kriittisistä aloista

Kouluissa järjestetään edelleen lähiopetusta niille 1.‒3.-luokkien lapsille, joiden vanhemmat ovat velvoitettuja työskentelemään yhteiskunnan kannalta kriittisillä aloilla. Listan tällaisista ammateista löydät opetus- ja kulttuuriministeriön nettisivuilta. Jos työskentelet kriittisellä alalla ja lapsesi tarvitsee lähiopetusta, ilmoita rehtorille. Emme tarvitse todistusta huoltajien työnantajilta, vaan ilmoitus lähiopetuksen tarpeesta ja työtehtävästä riittää. Jos lapsen toinen huoltajista ei kuulu alla lueteltuihin ammattiryhmiin, lapsella ei ole oikeutta lähiopetukseen. Jotta lasten lähikontaktit pysyisivät mahdollisimman vähäisinä, vahvana suosituksena on, että ne huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen oleskelu kotona, menettelevät niin.

Lisäksi lähiopetusta järjestetään niille erityisen tuen oppilaille, joiden huoltajat eivät pysty järjestämään hoitoa kotona.

Opiskeluhuolto tukee myös poikkeustilanteessa

Psykologi- ja kuraattoripalveluita on edelleen saatavilla kouluissa. Voit olla yhteydessä oman koulusi kuraattoriin tai psykologiin puhelimitse tai Wilman kautta.

Yhdessä voimme ehkäistä koronaviruksen leviämistä - voimia kaikkiin koteihin sekä tsemppiä etäopiskeluun näinä poikkeuksellisina aikoina!

Julkaistu: 19.3.2020 
(muokattu: )

Luovaa ilmapiiriä ja opetuksen kehittämistä

Vaskivuoren lukiossa uusia ideoita kokeillaan rohkeasti ja matalalla kynnyksellä. Parasta työssä on kuitenkin työyhteisön rento ja mukava tunnelma, sanoo lehtori Teemu Ratinen.

Tekemisen meininkiä Hiekkaharjun koulussa

Ensimmäisen luokan opettajana Hiekkaharjun koulussa työskentelevä Elina Autti viihtyy työssään mainiosti ja on monessa mukana.

Utveckla och utvecklas

Är du på jakt efter nya utmaningar i lärarkarriären? I Dickursby skola hittar du bland annat en vilja till utveckling, ett starkt lärarsamarbete och ändamålsenliga digitala lösningar.

Havukosken koululla hommat hoituvat

Oppilaanohjaaja Laura Kevätniemi arvostaa työssään opetuksen yhteisöllistä toimintakulttuuria sekä moniammatillista työyhteisöä.

Eväät monenlaisiin tehtäviin

Opetustoimen asiantuntija Tuija Lindström tuntee Vantaan koulut ja kehittää perusopetuksen viestintää sekä pedagogista tieto- ja viestintäteknologiaa innostavassa työyhteisössä.

Lapset matkalla kouluun.

Vantaalaista kouluarkea

Vantaan peruskouluilla on omat verkkosivunsa. Monessa koulussa käytössä on myös sosiaalinen media.

Seuraa lukioita somessa!

Vantaalla lukiokoulutusta järjestetään viidessä suomenkielisessä päivälukiossa, yhdessä ruotsinkielisessä lukiossa sekä Vantaan aikuislukiossa ja Sotungin lukion aikuislinjalla (Sotungin etälukio).

Varia näkyy somessakin

Vantaan ammatilliset opiskelumahdollisuudet ovat monipuoliset ja esimerkiksi Vantaan ammattiopisto Variassa on tarjolla yli 20 eri tutkintoa.

Kurkista vantaalaisen opettajan työhön

Avoimet opetusalan työpaikat kartalla

Ajankohtaista

Twitter