Töitä opettajille

Kuvituskuva opetuksesta. Kuva: Sakari Manninen

Vantaan koulujen ja oppilaitosten vahvuutena on innovatiivinen, osaamisen jakamiseen kannustava, yhteisöllinen sekä oppilas- ja opiskelijalähtöinen toimintakulttuuri. Meillä pääset kehittymään eri työtehtävissä ja kehittämään opetusta. Meillä on hyvät koulutusmahdollisuudet ja kehitysmyönteinen työyhteisö.

Hyödynnämme monipuolisesti erilaisia oppimisympäristöjä ja kehitämme oppimistilojen toiminnallisuutta pedagogisesta näkökulmasta.

Hae meille töihin

Perusopetukseen

Ensimmäinen hakuaalto 2.1.–27.1.

  • vakinaiset luokanopettajat ja lehtorit
  • vakinaiset rehtorit
  • vakinaiset virka-apulaisrehtorit

Toinen hakuaalto 20.1.–17.2.

  • vakinaiset erityisopettajat ja erityisluokanopettajat

Kolmas hakuaalto 30.3.–20.4.

  • vakinaiset luokanopettajat

Lukioon

  • Haku 13.1.–10.2.

Hae paikkoja sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta.

Virkoja voi aueta yllä mainittujen hakuaikojen lisäksi myös ympäri vuoden. Seuraa sivujamme. Tarvitsemme myös sijaisia kaikissa oppiaineissa. Jos olet kiinnostunut, ole yhteydessä rehtoreihin.

Remontoitu Robotiikan oppimiskeskus avataan opetuskäyttöön

Robotiikan oppimiskeskuksessa kehitetään vantaalaisten lasten, nuorten sekä opetus- ja kasvatusalan ammattilaisten ohjelmointi- ja robotiikkaosaamista. Nyt Robotiikan oppimiskeskuksen tilat on remontoitu ja kalustettu vastaamaan entistä paremmin opetussuunnitelman tarpeisiin, ja remontoiduissa tiloissa järjestetään kasvatus- ja opetushenkilöstölle koulutuksia helmikuusta alkaen.

Tikkurilan kirjaston tiloissa toimivassa Robotiikan oppimiskeskuksessa järjestetään työpajoja lapsi- ja oppilasryhmille sekä koulutetaan kaupungin opettajia ja kasvattajia jakamaan osaamistaan eteenpäin päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa. Keskuksessa tuotetaan myös ohjelmointiaiheisia oppimateriaaleja.

– Uusien tilojen ja laitteiden avulla saamme laajennettua toimintaa. Voimme nyt kouluttaa esimerkiksi 3D-tulostimien ja vinyylileikkurin käyttöä. Monipuoliset tilat tarjoavat mahdollisuuksia niin aloittelijoille kuin harrastuneemmillekin osaajille, kertoo keskuksen projektisuunnittelija Tuulia Kuismin.

Robotiikan oppimiskeskuksen tiloihin on remontoitu sähköpaja, jossa voi harjoitella juottamista ja kolvaamista sekä mediapaja, joka on varusteltu videoiden editointia ja animaatioiden tekoa varten sekä prototyyppipaja pienten puu- ja metallitöiden tekoon.

Kaikilla Vantaan päiväkodeilla, kouluilla ja oppilaitoksilla on mahdollisuus hyödyntää keskuksen osaamista ja välineistöä. Tikkurilassa sijaitsevassa keskuksessa toimii myös opetusrobotiikan välinelainaamo, jonka toimintaa laajennetaan helmikuussa Myyrmäen kirjaston yhteyteen.

– Keskuksella on laaja valikoima robotiikkaan liittyvää välineistöä. Jos koulu tai päiväkoti on kiinnostunut hankkimaan käyttöönsä robotteja, keskuksessa pääsee etukäteen testaamaan erilaisia vaihtoehtoja ja varmistumaan niiden toiminnasta opetuksessa, kertoo Kuismin.

Robotiikan oppimiskeskukseen on sijoitettu myös kaupunkiympäristön toimialan 3D-suunnittelun virtuaalitila. Niin kutsutussa 3D-Cavessa voidaan tarkastella esimerkiksi uuden päiväkodin tai koulun mallinnettuja huoneita isoilta tietokonenäytöiltä kolmiulotteisesti.

– Kaupunkiympäristön toimialan lisäksi 3D-Caven käytöstä voi hyötyä opetuksessa ainakin Vantaan ammattiopisto Varia, kertoo Kuismin.

Keskuksen tiloja ja välineistöä voidaan opetuskäytön lisäksi hyödyntää esimerkiksi Tikkurilan kirjaston avoimissa tilaisuuksissa.

Vantaa panostaa robotiikkaosaamiseen

Vantaalla on tehty kaupunkikohtainen perusopetuksen opetussuunnitelma tukemaan opettajia ohjelmoinnin opetuksessa. Ohjelmointi ja robotiikka näkyvät lisäksi varhaiskasvatuksen strategiassa sekä lukioiden kurssitarjonnassa: jokaisessa vantaalaisessa lukiossa on tarjolla yksi robotiikan alkeis- ja jatkokurssi.

– Haluamme olla edelläkävijöitä opetusrobotiikan saralla, Kuismin sanoo.

Vantaan panostamisesta robotiikan ja ohjelmoinnin opetukseen kertoo sekin, että opetusrobotiikan hankintaan on Vantaalla tehty puitejärjestelysopimus. Tämä tarkoittaa sitä, että kaupunki on vahvistanut tulevia opetusrobotiikan hankintasopimuksia koskevat ehdot etukäteen niin, että yksittäisten ostojen tekeminen kevenee.

– Opetusrobotiikan puitesopimus on Suomessa ensimmäinen laatuaan. Sopimus tehtiin, koska haluamme tarjota ajantasaiset välineet robotiikan opetukseen, ja tarvitsemme sitä varten runsaasti välineistöä. Sopimuksen myötä välineiden ostaminen on kasvattajille ja opettajille entistä helpompaa, Kuismin kertoo.

Robotiikan oppimiskeskus on Vantaan kaupungin kasvatuksen ja oppimisen toimialan rahoittama hanke, jonka tavoitteena on kehittää vantaalaisten lasten, nuorten ja kasvatusalan ammattilaisten ohjelmointi- ja robotiikkaosaamista.

Julkaistu: 14.1.2020 
(muokattu: )

Luovaa ilmapiiriä ja opetuksen kehittämistä

Vaskivuoren lukiossa uusia ideoita kokeillaan rohkeasti ja matalalla kynnyksellä. Parasta työssä on kuitenkin työyhteisön rento ja mukava tunnelma, sanoo lehtori Teemu Ratinen.

Tekemisen meininkiä Hiekkaharjun koulussa

Ensimmäisen luokan opettajana Hiekkaharjun koulussa työskentelevä Elina Autti viihtyy työssään mainiosti ja on monessa mukana.

Utveckla och utvecklas

Är du på jakt efter nya utmaningar i lärarkarriären? I Dickursby skola hittar du bland annat en vilja till utveckling, ett starkt lärarsamarbete och ändamålsenliga digitala lösningar.

Havukosken koululla hommat hoituvat

Oppilaanohjaaja Laura Kevätniemi arvostaa työssään opetuksen yhteisöllistä toimintakulttuuria sekä moniammatillista työyhteisöä.

Eväät monenlaisiin tehtäviin

Opetustoimen asiantuntija Tuija Lindström tuntee Vantaan koulut ja kehittää perusopetuksen viestintää sekä pedagogista tieto- ja viestintäteknologiaa innostavassa työyhteisössä.

Lapset matkalla kouluun.

Vantaalaista kouluarkea

Vantaan peruskouluilla on omat verkkosivunsa. Monessa koulussa käytössä on myös sosiaalinen media.

Seuraa lukioita somessa!

Vantaalla lukiokoulutusta järjestetään viidessä suomenkielisessä päivälukiossa, yhdessä ruotsinkielisessä lukiossa sekä Vantaan aikuislukiossa ja Sotungin lukion aikuislinjalla (Sotungin etälukio).

Varia näkyy somessakin

Vantaan ammatilliset opiskelumahdollisuudet ovat monipuoliset ja esimerkiksi Vantaan ammattiopisto Variassa on tarjolla yli 20 eri tutkintoa.

Kurkista vantaalaisen opettajan työhön

Avoimet opetusalan työpaikat kartalla

Ajankohtaista


Twitter