Töitä opettajille

Kuvituskuva opetuksesta. Kuva: Sakari Manninen

Vantaan koulujen ja oppilaitosten vahvuutena on innovatiivinen, osaamisen jakamiseen kannustava, yhteisöllinen sekä oppilas- ja opiskelijalähtöinen toimintakulttuuri. Meillä pääset kehittymään eri työtehtävissä ja kehittämään opetusta. Meillä on hyvät koulutusmahdollisuudet ja kehitysmyönteinen työyhteisö.

Hyödynnämme monipuolisesti erilaisia oppimisympäristöjä ja kehitämme oppimistilojen toiminnallisuutta pedagogisesta näkökulmasta.

Hae meille töihin

Perusopetukseen

Ensimmäinen hakuaalto 2.1.–27.1.

  • vakinaiset luokanopettajat ja lehtorit
  • vakinaiset rehtorit
  • vakinaiset virka-apulaisrehtorit

Toinen hakuaalto 20.1.–17.2.

  • vakinaiset erityisopettajat ja erityisluokanopettajat

Kolmas hakuaalto 30.3.–20.4.

  • vakinaiset luokanopettajat

Lukioon

  • Haku 13.1.–10.2.

Hae paikkoja sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta.

Virkoja voi aueta yllä mainittujen hakuaikojen lisäksi myös ympäri vuoden. Seuraa sivujamme. Tarvitsemme myös sijaisia kaikissa oppiaineissa. Jos olet kiinnostunut, ole yhteydessä rehtoreihin.

Vantaan lukiot etäopetukseen

Vantaan päivälukiot siirtyvät etäopetukseen ajaksi 16. – 25.3.2020. Etäopetuksen tarkoituksena on ehkäistä koronaviruksen leviämistä.

Etäopetus mahdollistaa opetussuunnitelman mukaisen opetuksen. Taito- ja taideaineiden opetuksen järjestämisessä käytetään lukiokohtaista harkintaa eli opetus voidaan järjestää joko lähi- tai etäopetuksena. Oppilaitokset ohjeistavat tästä suoraan opiskelijoita.

Etäopetus järjestetään lukujärjestyksen mukaisesti eli kunkin aineen opettaja opettaa ja ohjeistaa opiskelijoita etäopiskeluun lukujärjestykseen merkittyinä aikoina. Opettajat voivat työskennellä joko oppilaitoksen tiloissa tai kotoa käsin.

Ylioppilaskokeiden valvonta kuuluu opettajien virkavelvollisuuksiin myös etäopetuksen aikana. Opinto-ohjaajien ohjauskeskustelut käydään ennalta sovittujen aikataulujen mukaisesti joko puhelimitse tai sähköisiä välineitä hyödyntäen. Opinto-ohjaajan ja opiskelijan erikseen niin sopiessa ohjauskeskustelut voidaan käydä myös oppilaitoksen tiloissa. Sama koskee myös psykologi- ja kuraattoripalveluita. Rehtorit, virka-apulaisrehtorit, opiskelijahuollon henkilöstö sekä lukiosihteerit työskentelevät oppilaitoksen tiloissa.

Etäopetuksessa ja -ohjauksessa hyödynnetään sähköisiä työvälineitä. Opiskelijoilla on etäopetuksen aikana mahdollisuus maksuttomaan ateriaan oppilaitoksen tiloissa.

Vantaan aikuislukion toiminta jatkuu normaalisti lähiopetuksena.

Päätöksen suomenkielisten lukioiden etäopetukseen siirtymisestä on tehnyt toisen asteen koulutuksen johtaja Ari Ranki. Ruotsinkielisen lukion osalta vastaavan päätöksen tekee vs. ruotsinkielisen palvelualueen johtaja Ilkka Kalo.

Tietoa koronaviruksesta ja sen ehkäisystä

Kaupungin koronaan liittyvät ohjeistukset ja uutislinkit

Päivitetty 15.3.: Korjattu päivämäärää: Lukiot siirtyvät etäopetukseen 25.3. saakka, ja opiskelijat palaavat oppilaitoksiin 26.3.

Julkaistu: 15.3.2020 
(muokattu: )

Luovaa ilmapiiriä ja opetuksen kehittämistä

Vaskivuoren lukiossa uusia ideoita kokeillaan rohkeasti ja matalalla kynnyksellä. Parasta työssä on kuitenkin työyhteisön rento ja mukava tunnelma, sanoo lehtori Teemu Ratinen.

Tekemisen meininkiä Hiekkaharjun koulussa

Ensimmäisen luokan opettajana Hiekkaharjun koulussa työskentelevä Elina Autti viihtyy työssään mainiosti ja on monessa mukana.

Utveckla och utvecklas

Är du på jakt efter nya utmaningar i lärarkarriären? I Dickursby skola hittar du bland annat en vilja till utveckling, ett starkt lärarsamarbete och ändamålsenliga digitala lösningar.

Havukosken koululla hommat hoituvat

Oppilaanohjaaja Laura Kevätniemi arvostaa työssään opetuksen yhteisöllistä toimintakulttuuria sekä moniammatillista työyhteisöä.

Eväät monenlaisiin tehtäviin

Opetustoimen asiantuntija Tuija Lindström tuntee Vantaan koulut ja kehittää perusopetuksen viestintää sekä pedagogista tieto- ja viestintäteknologiaa innostavassa työyhteisössä.

Lapset matkalla kouluun.

Vantaalaista kouluarkea

Vantaan peruskouluilla on omat verkkosivunsa. Monessa koulussa käytössä on myös sosiaalinen media.

Seuraa lukioita somessa!

Vantaalla lukiokoulutusta järjestetään viidessä suomenkielisessä päivälukiossa, yhdessä ruotsinkielisessä lukiossa sekä Vantaan aikuislukiossa ja Sotungin lukion aikuislinjalla (Sotungin etälukio).

Varia näkyy somessakin

Vantaan ammatilliset opiskelumahdollisuudet ovat monipuoliset ja esimerkiksi Vantaan ammattiopisto Variassa on tarjolla yli 20 eri tutkintoa.

Kurkista vantaalaisen opettajan työhön

Avoimet opetusalan työpaikat kartalla

Ajankohtaista

Twitter