Töitä opettajille

Kuvituskuva opetuksesta. Kuva: Sakari Manninen

Vantaan koulujen ja oppilaitosten vahvuutena on innovatiivinen, osaamisen jakamiseen kannustava, yhteisöllinen sekä oppilas- ja opiskelijalähtöinen toimintakulttuuri. Meillä pääset kehittymään eri työtehtävissä ja kehittämään opetusta. Meillä on hyvät koulutusmahdollisuudet ja kehitysmyönteinen työyhteisö.

Hyödynnämme monipuolisesti erilaisia oppimisympäristöjä ja kehitämme oppimistilojen toiminnallisuutta pedagogisesta näkökulmasta.

Hae meille töihin

Perusopetukseen

Ensimmäinen hakuaalto 4.1.–1.2.2021

  • vakinaiset luokanopettajat ja lehtorit
  • vakinaiset rehtorit
  • vakinaiset virka-apulaisrehtorit

Toinen hakuaalto 18.1.–15.2.2021

  • vakinaiset erityisopettajat ja erityisluokanopettajat

Kolmas hakuaalto 19.4.–3.5.2021

  • vakinaiset luokanopettajat

Lukioon

  • Haku 4.1.–1.2.2021

Hae paikkoja sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta.

Virkoja voi aueta yllä mainittujen hakuaikojen lisäksi myös ympäri vuoden. Seuraa sivujamme. Tarvitsemme myös sijaisia kaikissa oppiaineissa. Jos olet kiinnostunut, ole yhteydessä rehtoreihin.

Ylästön koulun musiikinlehtori Jan-Anders Nyberg on valittu vuoden musiikinopettajaksi

Koulujen Musiikinopettajat ry tekee vuosittain valinnan perustelluista ehdotuksista, ja tällä kertaa vuoden musiikinopettaja löytyi Ylästön koululta. Tavoitimme Jan-Anders Nybergin kertomaan hieman itsestään.

Kuinka kauan olet ollut Vantaalla töissä?

”Aloitin Vantaalla neljä vuotta sitten Vantaankosken koululla, ja nyt olen ollut kaksi vuotta Ylästön koululla.”

Mikä on mieluisinta musiikin opettamisessa?

”Yhdessä tekeminen, sillä musiikki on oppiaine, jossa opitaan tosi paljon tekemisen kautta. Aine vaatii myös ohjaamista, joten tässä on koko ajan kädet savessa oppilaiden kanssa.”

Mikä on parasta oppilaiden kanssa työskentelemisessä?

”Opetan 5.–.9.-luokkalaisia. Jos harjoittelemme yhdessä esimerkiksi jotain vaikeaa kappaletta, niin siinä samalla tulee oltua ikään kuin oppilaan asemassa ja toivottua, että kohta se menee nappiin. Haastavan harjoittelun jälkeen kun näkee onnistumisen riemun oppilaan kasvoilta, niin totta kai se sykähdyttää myös opettajaa.”

Millaisia pedagogisia oivalluksia olet saanut työssäsi?

”Mahdollisuudet musiikin tekemiseen ovat täällä Vantaalla laajat, sillä teknologian avulla jokaiselle oppilaalle löytyy tekemistä. Jos luokassa on 20 oppilasta ja soittimia on rajallinen määrä, niin Chromebookeilla osa pystyy vaikka tallentamaan musiikkia ja olemaan samalla mukana opetuksessa, jos ei juuri sillä hetkellä pääse itse soittamaan. Digitaalisuus opetuksessa kiinnostaa minua, olen muun muassa tehnyt verkkoon musiikin oppikirjan yläkoululaisille.”

Oppilaat kuvailevat Nybergiä opettajana muun muassa näin:

”Jan on kiva ja huumorintajuinen. Hän samastuu oppilaisiin ja kuuntelee heidän mielipiteitään. Kunhan hommat saadaan tehtyä ei pingoteta muusta. Jan on kaikille kiva, hauska eikä painosta.”

”Jan on nopea sovittamaan kappaleita ja osaa soittaa hyvin useita soittimia. Jos ei heti onnistu, hän ei harmistu yhtään ja osaa antaa aina musiikillisesti eri vaihtoehtoja. Jan vaan kuulee kappaleesta, että pitää soittaa esimerkiksi A-molli.”

Lue myös: Hopeaa Ylästön koulun 9.-luokkalaiselle Laurille valtakunnallisessa Taloustaitokilpailussa! (27.5.2021)

Julkaistu: 4.6.2021 
(muokattu: )

Luovaa ilmapiiriä ja opetuksen kehittämistä

Vaskivuoren lukiossa uusia ideoita kokeillaan rohkeasti ja matalalla kynnyksellä. Parasta työssä on kuitenkin työyhteisön rento ja mukava tunnelma, sanoo lehtori Teemu Ratinen.

Tekemisen meininkiä Hiekkaharjun koulussa

Ensimmäisen luokan opettajana Hiekkaharjun koulussa työskentelevä Elina Autti viihtyy työssään mainiosti ja on monessa mukana.

Utveckla och utvecklas

Är du på jakt efter nya utmaningar i lärarkarriären? I Dickursby skola hittar du bland annat en vilja till utveckling, ett starkt lärarsamarbete och ändamålsenliga digitala lösningar.

Havukosken koululla hommat hoituvat

Oppilaanohjaaja Laura Kevätniemi arvostaa työssään opetuksen yhteisöllistä toimintakulttuuria sekä moniammatillista työyhteisöä.

Eväät monenlaisiin tehtäviin

Opetustoimen asiantuntija Tuija Lindström tuntee Vantaan koulut ja kehittää perusopetuksen viestintää sekä pedagogista tieto- ja viestintäteknologiaa innostavassa työyhteisössä.

Lapset matkalla kouluun.

Vantaalaista kouluarkea

Vantaan peruskouluilla on omat verkkosivunsa. Monessa koulussa käytössä on myös sosiaalinen media.

Seuraa lukioita somessa!

Vantaalla lukiokoulutusta järjestetään viidessä suomenkielisessä päivälukiossa, yhdessä ruotsinkielisessä lukiossa sekä Vantaan aikuislukiossa ja Sotungin lukion aikuislinjalla (Sotungin etälukio).

Varia näkyy somessakin

Vantaan ammatilliset opiskelumahdollisuudet ovat monipuoliset ja esimerkiksi Vantaan ammattiopisto Variassa on tarjolla yli 20 eri tutkintoa.

Kurkista vantaalaisen opettajan työhön

Avoimet opetusalan työpaikat kartalla

Ajankohtaista


Twitter