Mårtendals hälsåstation

Hälsostationernas telefonservice är hårt belastad för tillfället

Möjligheten till återuppringning är stängd tillsvidare. Vi svarar på direkta samtal varje vardag kl. 8–16.

Vid icke brådskande ärenden rekommenderar vi att du använder den elektroniska symptombedömningen eller lämnar ett meddelande via portalen maisa.fi.

Vi beklagar situationen.

Meddelande om resultaten från coronavirustest och annullering av en tid för testning

Om du har varit på coronavirustest, vänta tills hälsovården kontaktar dig om testresultaten. Om resultatet är negativt skickas ett textmeddelande till dig. Om resultatet är positivt får du meddelande per telefon.

Om du varit på coronavirustest någon annanstans och vill annullera provtagningstiden, kan du annullera tiden genom att skicka ett textmeddelande på numret 040 574 4555. Observera att det är bra att gå på testning även om dina symptom har lättat.

Misstänker du att du smittats av coronaviruset?

Om dina symptom är lindriga, kan du själv boka en tid för coronatest ovan. Läs mer här. För närvarande kan du endast boka tid för dig själv. Möjligheten att boka tid för en annan person, exempelvis för ett barn, kommer till tjänsten senare.

Om du behöver hjälp av vårdpersonalen, fyll i dina symptom i webbtjänsten ovan.

Mårtendals coronahälsåstation

Mårtensdals hälsostation börjar fungera som epidemihälsostation från och med onsdag 18.3.2020.

Mårtensdals hälsostation kommer att fungera som epidemihälsostation i Vanda för patienter med koronavirussymptom (symtom i luftvägarna). Patienterna hänvisas till Mårtensdals hälsostation via hälsostationernas telefonservice på numret 09 839 50 000 (mån.–fre. kl. 8–16). Övriga tider kan man ringa jourhjälpen tfn 116 117.

I telefonservicen gör en yrkesperson inom social- och hälsovården en bedömning av vårdbehovet och bokar en läkartid för patienten om det behövs. Man kan inte komma till Mårtensdals hälsostation utan tidsbokning. Detta på grund av patientsäkerhetsskäl och för att minimera smittoriskerna. Mårtensdals hälsostation finns på adressen Bredängsvägen 3, 4 vån., 01620 Vanda.

Det är viktigt att inte belasta Jourhjälpstjänsten i onödan, för att de personer som behöver brådskande vård ska få snabbare hjälp. Kontakta Jourhjälpen bara om hälsotillståndet är sådant att anvisningarna för egenvård inte räcker till. Misstanke om coronavirussmitta är inte längre en orsak att ringa Jourhjälpen eller hälsostationerna.

Patienter, som vanligtvis besöker Mårtendals hälsåstation

Patienter med andra ärenden som vanligtvis besöker Mårtensdals hälsostation hänvisas till de övriga hälsostationernas dagpolikliniker.

Avvikelser i hälsostationernas verksamhet

Hälsostationernas telefonservice

För närvarande svarar hälsostationernas telefonservices nummer 09 839 50 000 på direkta samtal mån–fre klockan 8–16.

Välj först språk då du ringer upp: finska, svenska eller engelska. Välj sedan på basis av ditt ärende:

  • 2: om ditt ärende gäller ett akut besvär eller dina symptom förvärrats.

Mer information om att ringa hälsostationer här.

Nyheter

evenemaX - VandaRSS


Twitter