Koronavirus

Woman wearing a mask and another person holding covid19-instructions

Koronaepidemian hillitsemiseksi voimassa on sekä koko Suomea koskevia että alueellisia rajoituksia ja suosituksia. Alueelliset rajoitukset ja suositukset riippuvat siitä, missä epidemian vaiheessa alue on. Pääkaupunkiseutu on koronan leviämisvaiheessa.

Tietoa voimassa olevista rajoituksista ja suosituksista löydät valtioneuvoston verkkosivulta.

Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronavirusepidemian leviämistä. Käytä kasvomaskia suositusten mukaisesti, muista turvavälit ja huolehdi käsienpesusta. Vantaan kaupunki jakaa ilmaisia kasvomaskeja vähävaraisimmille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville. Jos et tunne oloasi täysin terveeksi, pysythän kotona.

Voit ladata puhelimeesi maksuttoman Koronavilkku-sovelluksen. Sovellus ilmoittaa sinulle, jos olet ollut sairastuneen ihmisen lähellä ja olet saattanut altistua koronavirukselle.

Koronatestissä kannattaa käydä, jotta epidemia ei leviä. Näytteenottoon on tällä hetkellä tarjolla hyvin aikoja, ja tulokset tulevat nopeasti. Kehotamme varaamaan testiajan lievemmistäkin oireista.

Keräämme rokotuksiin liittyvää tilannetietoa Vantaan kaupungin verkkosivuille osoitteeseen www.vantaa.fi/koronarokotukset. Sivua seuraamalla pysyt ajan tasalla Vantaan rokotustilanteesta ja eri väestöryhmien rokotusaikatauluista.

Hyödyllisiä linkkejä

Uutisia - KoronavirusRSS

Korona-videoita Vantaa-kanavalla

Soittolistalta löydät muun muassa kaupunginjohtajan mediainfot.

Ajankohtaista