Koronavirus

Yhdessä koronavirusta vastaan Noudata turvavälejä, puhdista kädet usein, muista yskimishygienia ja käytä maskia. Jos sinulla on tartunnan oireita, hakeudu heti testiin. Älä mene esimerkiksi töihin, kouluun, harrastuksiin tai ravintolaan. Vältä lähikontakteja, kunnes olet saanut testituloksen. Koti ja yksityistilaisuudet: Rajoita tapaamiset lähipiiriin. Älä järjestä yksityisiä tilaisuuksia. Jos sinulla on vähäisiäkin tartunnan oireita, hakeudu heti testiin. Noudata hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Julkinen liikenne: Jos voit, vältä ruuhkaaikoja. Käytä maskia. Kaupat ja kauppakeskukset: Käytä maskia, muista turvavälit. Käytä saapuessasi ja poistuessasi käsidesiä. Työpaikat: Tee etätyötä, jos mahdollista. Huolehdi turvaväleistä ja vältä lähikontakteja. Käytä kaikissa kohtaamisissa maskia. Päiväkodit: Käytä maskia, kun tuot tai haet lapsesi päiväkodista. Koulut ja oppilaitokset: Muista turvavälit ja käsihygienia. Käytä yläkoulussa maskia. Lukiot, ammatilliset oppilaitokset, korkeakoulut ja työväenopistot ovat siirtyneet etäopetukseen. Ravintolat: Muista turvavälit ja käsihygienia. Aukiolo- ja anniskeluaikoja sekä asiakkaiden määrää on rajoitettu. Julkiset sisätilat: Museot, kulttuurikeskukset ja nuorisotilat ovat kiinni. Kirjastoissa sallitaan asiointi rajatusti. Käytä maskia kirjastossa. Harrastukset: Kaupungin sisäliikuntapaikat ovat kiinni. Kaikki harrastustoiminta sisätiloissa on keskeytetty, samoin yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta ulkona. Yleisötilaisuudet: Yleisötilaisuudet sisätiloissa ja ulkona on kielletty. Poikkeuksena lakisääteiset ja sääntömääräiset kokoukset (max. 10 henkilöä). Sosiaali- ja terveyspalvelut: Käytä asioidessasi maskia. Sovi vierailustasi sairaaloihin ja hoivapaikkoihin etukäteen. Matkustaminen: Noudata kotimaan matkailussa terveys- ja turvallisuusohjeita. Jos olet matkustanut maissa, joihin kohdistuu rajoituksia, noudata karanteeniohjeita. Matkusta vain terveenä. Lataa koronavilkku! www.koronavilkku.fi Yli 15-vuotiaiden suositellaan käyttävän maskia. Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, HUS ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto 30.11.-20.12.2020

Koronaepidemian hillitsemiseksi voimassa on sekä koko Suomea koskevia että alueellisia rajoituksia ja suosituksia. Alueelliset rajoitukset ja suositukset riippuvat siitä, missä epidemian vaiheessa alue on. Pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronan leviämisvaiheeseen.

Tietoa voimassa olevista rajoituksista ja suosituksista löydät valtioneuvoston verkkosivulta.

Voimassa olevat alueelliset rajoitukset voi tarkistaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n verkkosivulta.

Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronavirusepidemian leviämistä. Käytä kasvomaskia suositusten mukaisesti, muista turvavälit ja huolehdi käsienpesusta. Vantaan kaupunki jakaa ilmaisia kasvomaskeja vähävaraisimmille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville. Jos et tunne oloasi täysin terveeksi, pysythän kotona.

Voit ladata puhelimeesi maksuttoman Koronavilkku-sovelluksen. Sovellus ilmoittaa sinulle, jos olet ollut sairastuneen ihmisen lähellä ja olet saattanut altistua koronavirukselle.

Koronatestissä kannattaa käydä, jotta epidemia ei leviä. Näytteenottoon on tällä hetkellä tarjolla hyvin aikoja, ja tulokset tulevat nopeasti. Kehotamme varaamaan testiajan lievemmistäkin oireista.

Hyödyllisiä linkkejä

Uutisia - KoronavirusRSS

Korona-videoita Vantaa-kanavalla

Soittolistalta löydät muun muassa kaupunginjohtajan mediainfot.

Koronavirustietoa opettajilta

Suomen ja ruotsin lisäksi videosta on kahdeksan kieliversiota.

Ajankohtaista