Näyttelytoiminta

Lastenkulttuurikeskus Toteemissa ja Pessissä järjestetään vaihtuvia näyttelyitä eri taiteenaloilta. Näyttelyihin liittyy aina oheisohjelmaa, mm. toiminnallisia opastuksia, työpajoja ja perhetapahtumia.

Syksyllä 2021 saamme nauttia taikuudesta, kun Eläköön Taikuus! Vive la Magie! -näyttely saapuu vihdoin Toteemiin koronan vuoksi tehtyjen siirtojen jälkeen. Nyt tekemään taikatemppuja ja tutustumaan taikuuden historiaan! Toteemin toinen näyttely Lue minut, on oodi kirjoille ja lukemiselle. Visuaalisesti rikas, mielikuvitusta kutkuttava elämysnäyttely on kiertänyt ympäri Suomea museoissa ja kulttuurikeskuksissa ja saapuu iloksemme Toteemiin.

Galleria Pessi avaa ovensa Lastenkulttuurikeskus Pessin uusissa tiloissa Tikkurilan Koskikeskuksessa 21.8., jolloin vietetään Pessin avajaisia! Samalla avautuu myös avajaisnäyttely Mistä nyt tuulee? Tämä toiminnallinen kiertonäyttely tulee Hämeenlinnan Kulttuurikeskus Arxista. Näyttely sisältää suuren määrän ryhmävierailuja, opastuksia ja työpajoja sekä tapahtumia, mm. Ilmastoaiheisen lukupiirin yhteistyössä Vantaan kirjastojen kanssa, TulevaisuusPerjantait sekä Mirkka & Luis -lastenorkesterin huikean keikan. Tule tutustumaan Galleria Pessiin ja Gallerian Pajaan!

Tervetuloa inspiroitumaan, innostumaan, tutkimaan ja unelmoimaan taiteen ja kulttuurin pariin näyttelyiden eläväisessä ilmapiirissä!

Koko ohjelma julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa 12.8.2021, mutta tässä näette alustavaa tietoa:


Mistä nyt tuulee?

Lastenkulttuurikeskus Pessi

Vernissakatu 4, Koskikeskus

21.8. – 29.11.2021

Avoinna

ke–pe klo 9–12 sekä tapahtumien yhteydessä

maanantaisin ja tiistaisin ryhmille

Vapaa pääsy

Mistä nyt tuulee? on näyttely sääilmiöistä. Moniaistisessa näyttelyssä seikkaillaan auringon paisteessa, sateen ropinassa ja tuulen tuiverruksessa sekä leikitään sateenkaaren ihmeellisessä hehkussa. Toiminnallinen näyttely herättää pohtimaan säätilojen vaihteluja ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia.

Näyttely soveltuu aivan kaiken ikäisille. 0–3-vuotiaiden kanssa näyttelyssä voi soitella soittimia, puristella lumipalloja, nautiskella auringonsäteistä ja sateenkaaresta sekä leikkiä sääseinällä. Isommat lapset voivat tutkia tutkimuspisteissä käpyjä kosteusmittarina, tornadoa purkissa, tehdä oman sateenkaaren sekä vastata säävisaan. Näyttelystä saa mukaan jännät kotitehtävät. Tikkurilan kirjasto on laatinut teemaan sopivat kirjavinkit. Näyttelyn yhteydessä on nähtävillä Vantaan sanataidekoulun oppilaiden tekemät kirjavinkkausvideot.

Näyttelyn tuotanto: Kulttuurikeskus ARX.

Eläköön Taikuus! Vive la Magie!
- Näyttely taikuudesta

10.9. - 30.10.2021

Lastenkulttuurikeskus Toteemi, Myyrmäentie 6

Näyttely vie aikamatkalle taikuuden historiaan ja esittelee merkittäviä illusionisteja satojen vuosien takaa aina tähän päivään asti. Näyttelyssä on esillä valokuvia, harvinaisia kirjoja, julisteita ja grafiikkaa, illuusioita, maalauksia sekä vanhoja leluja ja esineitä eri puolilta maailmaa. Esineet kuuluvat taikuri Mano d'Oron yksityiskokoelmaan. Näyttelyn toiminnallisessa pisteessä, Lasten estradilla on taikavälineitä ja taikuuskirjoja. Niiden avulla voi harjoitella ja esittää omia temppuja!

Näyttelyn avajaiset 10.9.

Halloween-naamiaiset Harry Potter -teemalla 30.10.

Ohjelma julkaistaan 12.8.2021.

Lue minut. Kuva Leela Konttavaara.

Lue minut

20.11.2021 – 10.2.2022

Lastenkulttuurikeskus Toteemi, Myyrmäentie 6

Lue minut -näyttely on oodi kirjoille, tarinoille ja inspiroitumiselle. Toiminnallisessa näyttelyssä pääsee lepäämään kirjapatjalla, seilaamaan ja haaksirikkoutumaan ja avaamaan salaisuuksien kaapin sekä inspiroitumaan minimaailmoista äänimaailman lomassa. Lue minut -näyttelyn käsikirjasto, kirjakello ja tarinalaatikot vievät kirjojen ja tarinoiden keksimisen ja kuuntelun maailmaan. Näyttely on suunnattu 7-14- vuotiaille.

Näyttely perustuu kuvittaja Sanna Pelliccionin ideoimaan samannimiseen kirjaan, jonka kuvituksiin Siri Kolu on tehnyt tekstit ja inspiraatiotehtävät sanataideharjoituksineen. Visuaalisen suunnittelijan Sanna Pelliccionin ja Lastenkulttuurikeskus Pessin lisäksi näyttelyssä on useita yhteistyötahoja, kuten Tampereen lastenkulttuurikeskus Rulla, Valveen sanataidekoulu, Vantaan sanataidekoulu ja Stadian ammattiopisto.

Avajaiset la 20.11.2021 klo 13 – 15. Ohjelma ja ilmoittautuminen avautuu 12.8.2021.

Ajankohtaista