Lumous-nykysirkusfestivaali

Kallo Collective: Helga
Kallo Collective: Helga / Kuva: Mihaela Bodlovic

Lumous-nykysirkusfestivaalia vietetään jälleen 11.–13.10.2018. Tänä vuonna festivaalilla nähdään neljä hyvin erilaista sooloteosta, joiden sisällöt vaihtelevat kreikkalaisesta Medeia-myytistä ihmiskehon äärirajoille vientiin.

Kaikkia Lumouksen esityksiä suositellaan 10-vuotiaille ja tätä vanhemmille katsojille. Esitykset pidetään Lumosalissa (Urpiaisentie 14, Korso).

Liput 10 €. Liput Netticket.fi tai puoli tuntia ennen esitystä ovelta.

Ohjelma

Agit-Cirk: Väkevä & Lyydia

To 11.10.2018 klo 18
90 min, sis. väliajan

Kahden sooloteoksen yhteisesitys. Väkevä-esityksessä kuljetaan läpi sirkushistorian voimamiestemppujen. Voimamies ja hammasatleetti Sasu Peistola esiintyy aivan kosketusetäisyydellä ja katsoja pääsee näkemään henkeäsalpaavia taidonnäytteitä.
Lyydia on Jenni Lehtisen lyyrinen ja kaunis nykysirkusesitys, jonka lähtökohtana ovat rohkeus ja ihmiskehon äärirajoille vienti sekä se millaisia tunteita ne synnyttävät. Akrobaatti liikkuu esitystilan kupolimaisissa rakenteissa tasapainoillen, käsillä seisten ja ilma-akrobatian keinoin.

Väkevä / Esiintyjä: Sasu Peistola, ohjaus: Sasu Peistola ja Sakari Männ, teksti: Sasu Peistola.

Lyydia / Konsepti ja esiintyjä: Jenni Lehtinen, suunnittelu ja koreografiat: Natasha Lommi ja Jenni Lehtinen, ääni: Janne Hast.

Osta lippu.

Taina Mäki-Iso: Medeia – Klovnin raivonhallintaopas

Pe 12.10. klo 18.30
60 min

Esitys on Taina Mäki-Ison tragikoominen tulkinta Medeiasta. Se on klassinen kreikkalainen myytti naisesta, joka tappaa kostoksi omat lapsensa. Esityksessä klovni Martta saa tämän huikean roolin esitettäväkseen, mutta häntä kauhistuttavat tarinan julmuudet. Klovnin ihmettelevä asenne elämän eri ilmiöihin ja lämmin huumori kuitenkin mahdollistavat rankkojen asioiden käsittelyn. Esityskielinä suomi ja englanti.

Käsikirjoitus ja esiintyjä: Taina Mäki-Iso, ohjaus: Janne Saarakkala ja Taina Mäki-Iso, visualisointi: Mika Haaranen ja Elina Kolehmainen.

Osta lippu.

Kallo Collective: Helga

La 13.10. klo 19
50 min

Helga, aikoinaan hehkeä ja sutjakka kabareen tähti – nyt arkisten asioiden äärellä. Jenni Kallon sooloteokseen Miss Olga (2011) pohjautuva esitys käy läpi Helgan elämäntarinaa sanattomasti fyysisen ilmaisun, klovnerian ja miimin keinoin. Teoksen teemoja ovat naiseus, ikääntyminen ja yksinäisyys, ja niitä käsitellään elämänmakuisesti ja huumorilla.

Esiintyjä: Henni Kervinen, ohjaus: Jenni Kallo, lavastus ja puvut: Kirsi Manninen, musiikki: Hannu Oksala, ääni: Sami Tammela, valot: Alice Leclec.

Osta lippu.

Kurkistus vuoden 2017 Lumous-festivaaliin

Ajankohtaista

Twitter