Kulturrundan på Ringbanans stationer erbjuder upplevelser för alla

Lördagen den 26 augusti omvandlas Ringbanans stationer till hänförande kulturarenor. Det omfattande kulturutbudet är högklassigt och avgiftsfritt med allt från dans till film och från workshoppar till dockteater. Hoppa på I- eller P-tåget och njut av det mångsidiga programmet!

I Dickursby på kärleks- och filmstationen (öppen kl. 12–18) utlovas bland annat sånger med kärlekstema framförda av operasångare från Finlands Nationaloperas kör, improvisations- och dansteater samt filmer med motiv från Vanda av den kända och prisbelönta regissören Jean Bitar. Dessutom bjuds det på allsång med kända inhemska låtar.

På barnens station i Aviapolis (öppen kl. 12–17) framför dockteatern Sytkyt pjäsen Junasatu som komprimerar Vandas historia till tio minuter samt leder workshoppar för barn med olika Vandateman. Dansteatern Raatikko tar med barnen på en dansande resa runt jorden.

På den latinamerikanska stationen i Lejle (öppen 13–16) kan man njuta av heta rytmer. En dj spelar rytmisk dansmusik, och med dansinstruktörernas hjälp kan man lära sig grunderna i samba, parsalsa och reggaeton och njuta av imponerande dansuppvisningar. Programmet kulminerar i en musik- och danskonsert av den kubanska reggaetonmusikern Kachao Man.

På delikatesstationen i Mårtensdal (öppen kl. 12–18) bjuds det på smaker från Orienten, Afrika, Asien och Ryssland. På stationen framförs också bland annat nepalesisk, tjetjensk, kinesisk och orientalisk dans, arabisk och kubansk salsamusik och publiken instrueras i standarddansernas och de latinamerikanska dansernas stegsekvenser.

På gatukonststationen i Myrbacka (öppen kl. 12–18) kan man delta i gatudansen som är öppen för alla, njuta av teater-, dans- och musikuppvisningar och avnjuta en måltid vid gemensamt bord. Barnen kan delta i en foliegraffitiworkshop kl. 12–14 så länge som materialen räcker till, och man kan dessutom bekanta sig med Olli Bergs fotoutställning Humans of Myyr York.

Helsingfors centralstation omvandlas till en livlig konststation (öppen kl. 12–18), där publiken får se och uppleva mångsidiga dans- och teaterföreställningar. På Stationen Orient station i Gamlas (öppen kl. 13.30–17.30) ligger fokus på orientaliska dansstilar.

Hela programmet för Kulturrundans stationer med exakta tidtabeller finns på sidan facebook.com/kulttuurirundi under evenemanget.

Kulturrundan på Ringbanan förverkligas som ett samarbete mellan flera kulturaktörer. Kulturservicen i Vanda samordnar evenemanget som ingår i Vandas firande av Tillsammans-veckoslutet inom ramen för Finland 100-jubileumsåret. Närmare information om Tillsammans-veckoslutet i Vanda: vantaa.fi/vapaa-aika/tapahtumat/suomi_100_vantaalla/yhdessa-viikonloppu

Välkommen att tillbringa en oförglömlig och medryckande kulturell lördag!

Publicerat: 16.8.2017 
(redigerad: )

Nyheter