Aviapolis Block Party – en fartfylld och rolig stadsfest

Evenemanget Aviapolis Block Party ordnas i hela Aviapolis i Vanda fredagen den 25 augusti klockan 14–18 och lördagen den 26 augusti klockan 12–18, med ett program som är avsett att vara medryckande och skapa samhörighet. Evenemanget är gratis och öppet för alla intresserade. Välkomna med och ha roligt och för att njuta av stämningen!

Den som kommer till Aviapolis Block Party kan sätta fart på sina endorfiner genom att träna i gymanordningarna under bar himmel, eller delta i ledd parkgymnastik. Det finns hundra sommarcyklar som iståndsatts av återvinningscentralen, så det är bara för besökarna att hoppa upp i sadeln och ta en tur runt i området.

Dessutom kan besökarna vara med och skapa ett gemensamt gatukonstverk, låna inhemsk litteratur från ett pop up-bibliotek, delta i en workshop där man framställer olika masker eller delta i ett skogsäventyr. I området finns också en lek- och pysselplats kallad Ett gemensamt Aviapolis. Det är gratis inträde till Finlands Flygmuseum medan Aviapolis Block Party pågår. De guidade turerna i museets utställningar är avgiftsfria och börjar klockan 14 på fredagen och klockan 13 på lördagen.

På fredagen är det diskjockeyn dj 12ne som anger takten vid områdets scen och på lördagen skapas stämningen av dj Matilda Mela. På lördagen kan man också delta i rap-workshopar i området, där man sätter ihop rim och får lära sig den rätta rytmen och tempot till Messy Miccis takter. Om hungern plötsligt gör sig påmind kan man besöka en matlångtradare i området, där det tillreds välsmakande crêpes, både salta och söta, eller gå till piknikområdet, där man kan grilla egna läckerheter och godbitar.

Deltagarna i talangtävlingen Avia Talent uppträder på scenen under båda evenemangsdagarna. På lördagen når Aviapolis Block Party sin kulmen med bandet Elias Kaskinen & Päivän Sankarit på scenen.
Aviapolis Block Partys program med exakta tidtabeller publiceras på adressen facebook.com/aviapolisblockparty.

Publicerat: 17.8.2017 
(redigerad: )

Nyheter