Martinus siktar på att växa till sig utan att bli vuxen

Trettioåriga Martinus slog upp dörrarna förra hösten i ett ännu mer strålande skick efter ombyggnaden. Samtidigt ändrades namnet från konserthus till kulturhus i och med att verksamheten varierats ytterligare. I våras kunde man njuta av dans och teater, skratta åt Finlands toppkomiker och leva in sig i stämningarna under fina konserter. Programmet under jubileumshösten är minst lika mångsidigt – på programmet står bl.a. modern dans och gatudans, jazz, finsk rock, stand up, submission wrestling, klassisk musik och pop.

I september och oktober roas familjens småttingar av Tatu och Patu samt Muminfamiljen.

Alldeles som under tidigare år består programmet under jubileumsåret huvudsakligen av evenemang som arrangeras av programbyråer och privata arrangörer samt samproduktioner. Ett säsongsprogram trycks också denna höst, även om informationen om olika evenemang för det mesta flyttat över till webben och olika sociala media. Kalendern fylls alltmer av olika slags fester, sammanträden, seminarier och privata tillställningar framöver, eftersom fler och fler Vandabor har tagit huset till sig.
30-åring söker jämnårigt sällskap

Martinus nya chef, Christian Sandström, börjar på den nya posten från augusti i år. Sandström har arbetat i över 20 års tid inom kultursektorn bl.a. som regissör, skådespelare och teaterchef och är inspirerad inför arbetet med att vidareutveckla kulturhuset som en mötesplats för en allt vidare publik.

Kulturhuset Martinus vill särskilt nå ut till unga vuxna. Det högklassiga programutbudet kommer att bli ännu mer mångsidigt och aktuella artister och uppträdanden kommer att fylla scenen. Foajéklubbar riktade särskilt till åldersgruppen 20–35 år kommer att starta i september. F-18 Klubbaftnar under namnet Vaskiklubi 2.0 kommer att arrangeras tre fredagskvällar under höstens lopp. Foajén lämpar sig utmärkt för mindre konserter och evenemang – akustiken är utmärkt, det finns utrymme för att dansa loss och en liten matbit och dryck fås från disken.

vantaa.fi/martinusvantaa.fi
facebook.com/kulttuuritalomartinus

Publicerat: 29.8.2017 
(redigerad: )

Nyheter