Hitta gratis idrottsaktiviteter

Det behövs ingen anmälan till klubbarna inom projektet Sport för alla, Sporttia kaikille, utan du kan delta när det passar dig bäst. Det räcker att du är på plats och anmäler dig till instruktören.

Motionsformer för alla åldrar

Det finns över hundra avgiftsfria idrottsklubbar för barn, unga och vuxna i Vanda. Är du intresserad av bollspel? Kom med och spela fotboll, badminton, basketboll, volleyboll, futsal eller innebandy! Vill du dansa balett eller gå på gympa? Vill du hellre prova på olika idrottsgrenar? Då kunde en motionsgrupp där man utövar olika idrottsgrenar vara något för dig. Hitta din egen gren under adressen harrastushaku.fi med sökordet Sporttia kaikille.

Var du än bor i Vanda, och varifrån i världen du än kommer hjälper projektet Sport för alla att hitta en motionsform som passar just dig. Projektet ordnar olika hobbytimmar inom motion och idrott, kamratverksamhet, evenemang, turneringar, utflykter och läger runtom i Vanda. Målet är att stadens och föreningarnas idrottstjänster ska bli tillgängliga för alla.

Kom tillsammans med en kompis

Det är lätt att prova på olika idrottsgrenar i klubbarna Sporttia kaikille. Du kan komma med mitt under säsongen, och du kan delta tillsammans med en förälder, ett syskon eller en kompis. Det finns grupper för alla åldrar, men åldersgränserna är riktgivande och kan avtalas om. Klubbarnas verksamhet ordnas i skolornas idrotts- och motionslokaler, på ungdomsgårdar och idrottshallar, och om vädret tillåter spelas bollspel också utomhus.

Kan du simma?

Projektet ordnar förmånliga simskolor för barn och vuxna som inte kan simma och avgiftsfria simkurser för simkunniga i samarbete med simföreningar. Anmäl dig till simskolor och -kurser under adresserna simmiswanda.fi/kurssit/sporttiakaikille och vanders.fi/sporttia-kaikille

Publicerat: 18.10.2017 
(redigerad: )