Vanda söker män till en hedersvakt under självständighetsdagen

Bild: Neetta Eriksson

För att fira Finlands jubileumsår ordnas på självständighetsdagen 6.12.2017 kl. 9.30 en hedersvakt på kyrkogården vid Helsinge kyrka S:t Lars till minne av de stupade i vinter- och fortsättningskriget.

Hedersvakten ordnas före den tvåspråkiga festgudstjänsten som börjar kl. 10 i Helsinge kyrka S:t Lars. Hedersvakten genomförs på ett unikt sätt: på varje hjältegrav står en man i samma ålder som den stupade.

På kyrkogården vid Helsinge kyrka S:t Lars finns totalt 167 stupade hjältars gravar. Vi söker nu män som kan delta i hedersvakten och som är i åldern 16-44 år i enlighet med de stupade hjältarnas åldersfördelning.

Ansökan är öppen för alla. Kom med i hedersvakten och delta i ett av jubileumsårets oförglömliga evenemang, och anmäl dig före 27.11 på adressen: http://bit.ly/2yfoZJu. Anmälan är bindande.

Även om hedersvakten står på gravarna cirka en halv timme under självständighetsdagen, ska deltagarna vara på plats i tid. Det lönar sig att reservera cirka en timme för hedersvakten.

Hedersvakten på hjältegravarna är en del av programmet Finland 100.

vanda.fi/födelsedagsvecka

28.11.2017

Ansökningstiden har gått ut. Inom de närmaste dagarna skickar vi till alla anmälda e-post med information om på vems hjältegrav de eventuellt ska stå och var graven ligger. Meddelandet innehåller också annan nödvändig information.

Tack till de som anmält sig och till alla som delade med sig information om hedersvakten.

God självständighetsdag!

30.11.2017

Video / Vantaa-kanava

Publicerat: 8.11.2017 
(redigerad: )

Nyheter