Hasselbackens ungdomsgård och biblioteksfilial öppnas i januari

Hasselbackens ungdomsgård och en biblioteksfilial öppnas onsdagen den 10 januari kl. 13 i gemensamma lokaler på Mandelgränden.

Meröppetbiblioteket är öppet måndag till fredag kl. 7–12. Ungdomsgården är öppen måndagar och onsdagar kl. 13–20.30 och fredagar kl. 15–22.30. Adressen är Mandelgränden 4, 01710 Vanda.

Under meröppet-tiden kan man låna och återlämna material, avhämta reserverat material och läsa tidningar i lokalen. Kunddator, skrivare eller kopieringsmaskin finns till förfogande på de andra biblioteken i närområdet. För att komma in i lokalen under meröppet-tiden ska man använda sitt bibliotekskort och den pin-kod som också behövs vid utlåning.

Bibliotekspersonal finns på plats i lokalen under ungdomslokalens öppettider. Under tisdagar och torsdagar har man som mål att ordna verksamhet i lokalen tillsammans med daghemsgrupper, skolor och grupper. På ungdomsgården ordnas mångsidig och utvecklande verksamhet för ungdomar i åldern 10–18 år. Det finns möjlighet till biljard och pingis och dessutom tillgång till spelkonsoler och brädspel. Det ordnas olika slags klubbverksamhet, bland annat kockklubbar varje vecka. I lokalen arbetar ungdomsarbetets anställda som hjälper och stödjer unga i alla frågor som de funderar över.

I samma lokal ordnas också Pähkinärinteen koulus eftermiddagsklubb vardagar kl. 12–17. Under kvällarna används eftermiddagsklubbens lokal av ungdomsgården.

I de förnyade lokalerna vill staden göra ett försök med en gemensam lokal för stadsdelens invånare där det erbjuds fritidsverksamhet. Lokalen har varit stängd på grund av renovering, och konstruktioner och inredningen har förnyats. Staden tar gärna emot respons av invånarna om den nya lokalen och hur servicen fungerar.

Publicerat: 24.11.2017 
(redigerad: )

Nyheter