Vandas kulturpris till Meiju Suvas

Den 11 december beviljades sångerskan Meiju Suvas Vandas kulturpris år 2017. Det var nu för 41:a gången som kulturpriset på 10 000 euro delades ut.

Meiju Suvas är en artist som redan länge och på ett förtjänstfullt sätt tolkat finländarnas känslor. I år jubilerar Suvas 35 år som konstnär.
Meiju Suvas är född i Helsingfors, sedermera Vandabo, och hennes liv har ända sedan barndomen gått i musikens takt. Singeln Tahdon sinut som kom ut år 1982 och musikalbumet Meiju, som direkt sålde platina, gjorde henne till hela folkets favorit. Efter genombrottet har det inte varit brist på hitlåtar.

Denna mångsidiga sångerska har under årens lopp underhållit finländarna bland annat i konsertsalar, restauranger, på kryssningsbåtar, i musikaler och på olika semesterorter i Sydeuropa. Hon har representerat Finland i olika sångtävlingar utomlands och uppträtt för FN-soldater i södra Libanon och på Golanhöjderna. Meiju Suvas är en kompromisslös artist och stark i sin uttolkning. Runtom i Finland har hon erövrat publikens hjärtan och alltid med entusiasm kastat sig in i olika projekt.

Vandaborna har Meiju Suvas glatt, både med sina uppträdanden och till exempel i Teatteri Vantaas produktioner. Suvas höll nyligen huvudkonserten för sitt jubileumsår i Kulturhuset Martinus, där hon uppträdde tillsammans med Vanda underhållningsorkester och många andra av schlagermusikens legendarer. Konserten hade tevepremiär senaste veckoslut. Upptagningen som ingår i Alfa-tv:s programutbud kan ses på kanalen till exempel på onsdagen 13.12.2017 klockan 18.

Vandas kulturpris är en erkänsla för att ha medverkat till förmån för konsten och Vanda stads konstliv. Beslutet att bevilja Vandas kulturpris fattas av stadsstyrelsen på fritidsnämndens förslag.

Publicerat: 13.12.2017 
(redigerad: )

Nyheter