Dansens veckor rycker oss med i dansens svängar runtom i Vanda

Dansens veckor som ordnas kring den internationella dansdagen firas åter i Vanda den 17–29 april. Temaveckorna syns på olika håll i Vanda och vi får njuta av mångsidig dans både i konsthus och köpcentrum.

På Vandas kulturcentrum för barn visas flera medryckande föreställningar som hela familjen kan njuta av. Dansgruppen Mamia Company, en modern dansteater i Vanda, framför under veckorna det pinfärska interaktiva dansverket Etsivätoimisto Nappi (Detektivbyrån Knappen). På premiären får man vara med och reda ut ett svårlöst fall med ett försvunnet mjukisdjur.

Gruppen Notabene Duets dansteaterföreställning Maija Lepakkonen – supersankarityttö (Superhjälten Maja) behandlar annorlundaskap, vänskap och tolerans medan Tanssiteatteri Raatikko bjuder med barnen på semester tillsammans med Narri Pottuwarvas och Cirkusprinsessan Esmeralda. Blåsorkestern Nallekopla inom Helsingfors polismusikkår ordnar åter en egen danstillställning för barn, och påminner samtidigt om skyddsvägens betydelse.

Dixi får ett eget dansevenemang

Dansens veckor syns som vanligt i Jumbo, där det på den internationella dansdagen 29 april visas ett rikligt utbud av olika dansaktörers föreställningar och även publiken inbjuds att delta i dansen, under ledning av en danslärare. I år ordnas för första gången också program i Dixi i Dickursby. Lördagen den 21 april fylls stationsbryggan i Dixi av fina och mångsidiga föreställningar: det utlovas bland annat orientalisk dans, gatudans och tävlingsdans!

Dansmönstringen Stoori som ordnas för sjunde gången samlar amatörer från olika genrer i Dickursby söndagen den 22 april för att tolka egna berättelser i dansform. De mest intressanta framförandena visas också under mönstringens föreställning inför publik.

I Martinus får man se fantastisk modern balett och flamenco.
Den internationella dansdagen önskas i år välkommen vid temaveckornas toppevenemang, på internationella dansdagens förfest i Kulturhuset Martinus, lördagen den 28 april. Under kvällen visas en förtjusande kombination av uttrycksfull toppbalett samt spjuveraktigt och intensivt framförd modern flamenco. Välkommen med för att njuta av stjärndansaren Minna Tervamäki och svenska Pontus Sundset som framför Swan Song och av Katja Lundén Companys Flamencosauna! Dansens dag förklaras öppnad av Vanda stadsdirektör Ritva Viljanen.

Dansens veckor ordnas av Vanda kulturservice. Närmare information om föreställningarna under Dansens veckor samt biljetter till föreställningarna: www.vantaa.fi/tanssinviikot. Till de avgiftsfria evenemangen i kulturcentrumen för barn ska man boka plats på förhand.

Publicerat: 13.4.2018 
(redigerad: )

Nyheter