Områdets dag firas för första gången under Västerkulla-Råby-bydagen

Vanda har en lång tradition av by- och stadsdelsfester och dessa tillställningar har länge varit populära bland stadsborna. Från och med våren 2018 deltar Vanda stad i de olika byfesterna med konceptet Områdets dag, som för första gången ordnas lördag 5.5. kl. 10-14 utanför Västerkulla bibliotek. Kom och bekanta dig med det som sker inom staden, diskutera aktuella ämnen och påverka det som händer nära dig.


Under Områdets dag är det lätt att påverka då stadens planerare och sakkunniga finns på plats för att träffa Vandaborna. I stadens tält kan du bland annat diskutera stadsplaneringen på ditt område eller ställa frågor om de framtida spårvagnsplanerna. Du kan även bekanta dig med möjligheter för frivilligarbete i Vanda eller med projektet Tsempataan yhdessä, som stöder invandrare på vägen mot sysselsättning. Under dagen bjuds det även på lättillgänglig EU-info och välkomstpaket för nya Vandabor.


Västerkulla-Råby-bydag har ordnats årligen i 15 år och även i år består programmet av lopptorg, musikuppträdanden, besök av frivilliga brandkåren och mycket mer. Västerkulla bibliotek firar även sina 40 år som verksamt bibliotek. Stadsdirektör Ritva Viljanen inleder tillställningen och välkomnar alla till bydagen.


Områdets dag firas vartannat år på alla Vandas olika storområden. Programmet planeras i samarbete med de lokala invånarna och föreningarna, så alla tillställningar är med säkerhet unika. På hösten är Områdets dag en del av Kivistös byfest samt evenemanget Vallaton yö i Björkby.


Västerkulla-Råby-bydag
lör 5.5. kl. 10-14
Orienterargränden 2

Publicerat: 30.4.2018 
(redigerad: )

Nyheter