Den blomstertid nu kommer – sångstund vid stadshuset 2.6

Bild: Anni Haaparanta

Även i år firar vi sommarens intåg framför Vanda stadshus (Stationsvägen 7, Dickursby) till tonerna av den alldeles underbara psalmen Den blomstertid nu kommer, lördagen den 2 juni klockan 14.

Den blomstertid nu kommer har redan i årtionden lotsat finländarna in i sommaren: vid otaliga vårfester och tillställningar har man med glädje sjungit om solsken, blomster, lundens gröna träd och vackert kvittrande fåglar. Sommarpsalmen har blivit en del av det finländska kulturarvet och dess budskap appellerar till människor oberoende av ålder. Det är nu fjärde gången som detta allsångsevenemang ordnas i Vanda. Välkomna med på allsång, Vandabor i alla generationer!

I början av evenemanget önskar Antti Lindtman (ordförande för Vanda stadsfullmäktige) alla välkomna till evenemanget. Församlingens hälsning framförs av prästen Terhi Viljanen.

Den blomstertid nu kommer sjungs som högt ljudande allsång och försångare är Korson Mieslaulajat. Kören ackompanjeras av Vanda musikinstituts blåsensemble Vamos som leds av Teemu Salmi. Sångtexten delas ut vid evenemanget, så att de som först håller på att lära sig den traditionella texten kan sjunga med av hjärtans lust. Det sjungs också två verser på svenska.

Efter sångstunden serveras saft till alla deltagare framför Dickursbys gamla kyrka.

Evenemanget Den blomstertid nu kommer ordnas av kulturservicen i Vanda och Tikkurilan seurakunta.

Psalmsångsevenemanget på Facebook: facebook.com/events/637424379931121 (på finska)

Uppdaterad: 30.5.2018

Publicerat: 23.5.2018 
(redigerad: )