Besök hälsovårdaren också under sommarlovet

Skolelever och studerande i Vanda kan gå till hälsovårdarens mottagning 4.6–3.8.2018 kl. 8.00–15.00 på Tikkurilan lukio.

Hälsovårdarens sommarmottagning ordnas också denna sommar i Vanda tack vare fjolårets goda erfarenheter. Det går bra att komma till mottagningen vid Tikkurilan lukio antingen utan tidsbokning eller genom att boka tid på förhand. Du kan boka tid per telefon, e-post eller via appen WhatsApp. Nytt är en Facebook-chat där du kan diskutera med hälsovårdarna.

Du kan gå till hälsovårdarens mottagning i samma ärenden som under skolåret. På mottagningen kan du tala om bl.a. kompisrelationer, hemförhållanden, känslor och sinnesstämningar, sexualitet, sällskapande, mat, sömn och webbvanor. Hälsovårdaren ger också vaccinationer.

Det går bra att boka tid till sommarmottagningen för en hälsogranskning för kommande elever i årskurs 3 och 7. En munhygienist och/eller en tandskötare finns på plats varje vecka i samma lokaler som sommarhälsovårdaren. Munhygienisten/tandskötaren ger råd och tips i frågor som gäller munhälsan.

– Förhandshälsoundersökningar i samband med uppbåd lyckas också hos sommarhälsovårdaren, men i dessa fall ska en tid bokas på förhand. I samband med tidsbokningen får uppbådspliktiga information om vilka uppgifter som behövs till mottagningen, säger Jaana Karvonen-Lemmetty, tf. servicechef för den förebyggande hälsovården.

Sommarhälsovårdarna står till tjänst för alla elever och studerande, allt från lågstadieelever till yrkeshögskolestuderande. Föräldrar är också välkomna till hälsovårdaren för att diskutera, om det är något gällande barnet eller tonåringen som väcker frågor eller bekymmer.

Välkommen till sommarmottagningens öppning!

Sommarmottagningen öppnas måndagen den 4 juni 2018 kl. 12.00–14.00 på Tikkurilan lukio.

Öppningsevenemanget hålls utomhus om vädret tillåter. I evenemanget deltar skol- och studerandehälsovården, mun- och tandvården, idrottsväsendet, skolkuratorerna och enheten för förebyggande rusmedelsarbete EHKÄPÄ i Vanda.

På programmet står trevlig samvaro och tävlingar.

Hälsovårdens sommarmottagning 4.6–3.8.2018

Ring, sms:a eller skicka whatsapp meddelande, chatta eller besök mottagningen med eller utan tidsbokning:
mån.−fre. 8–15 (21.6. kl. 8.00–14.30, 22.6.2018 stängt)

  • Tikkurilan lukio, Vitbäcksvägen 53, 01370 Vanda, ingång via mun- och tandvårdens dörr.
  • 0503121601 och 043 8272236
  • kesaterkkari@vantaa.fi
  • vanda.fi/sommarhalsovardare
  • facebook.com/vantaankoulujaopiskeluterkkarit

Publicerat: 1.6.2018 
(redigerad: )

Nyheter