Höstens nya ettor får en bokpresent av Helmet-biblioteken

I höst får varje ny svenskspråkig etta i Helsingfors, Esbo, Grankulla och Vanda ännu en gång en bok i present. Boken heter Hemliga fyran: Spökjakt! av Cecilia Lidbeck och Bettina Johansson. Den är en gåva till barnen från Helmet-biblioteken och Lilla Piratförlaget, som samarbetar kring kampanjen för andra året i rad. Med presenten vill man inspirera barnen till att börja läsa och använda sitt närbibliotek.

Det är fjärde gången en bokgåva delas ut av biblioteken. Kampanjen har varit mycket populär bland de nya ettorna och deras familjer.
Ettorna får en inbjudan från biblioteket i början av hösten. I samma veva som boken hämtas kan man passa på att skaffa barnet ett eget bibliotekskort.

Ettorna i de finska skolorna får boken Kaiken Kadottajan arvoitus av Reetta Niemelä och Katri Kirkkopelto.

Böckerna i den svenska kampanjen har köpts in med stöd av Svenska folkskolans vänner.

Om Hemliga fyran:
I den nya serien ”Hemliga Fyran” lär vi inte bara känna fyra äventyrslystna kompisar (varav en är hunden Prutten) – vi får också följa med dem när de under spännande händelser försöker lösa kluriga gåtor.

Hemliga Fyran:
Spökjakt! är en lättläst och spännande minideckare, perfekt för att fängsla nybörjarläsaren. Bakom bokserien står författaren Cecilia Lidbeck, som bland annat skrivit de populära böckerna om Vilma, samt illustratören Bettina Johansson som bland annat illustrerat Sveriges första hen-bok.

”Hemliga Fyran” är en lättläst bokserie med stor stil, korta rader, spänning, äventyr, vänskap och fantasifulla händelser, som passar perfekt för nybörjarläsaren.
Ett smakprov på boken kan läsas på webben.

Publicerat: 10.9.2018 
(redigerad: )

Nyheter