Ta i bruk Meteorologiska institutets varningstjänst

Under hösten och vintern gäller det att vara försiktig då man rör sig utomhus och se upp för hala gångvägar. Främst gäller det att vara väl utrustad med stadiga skor och att röra sig försiktigt, men det finns även andra knep att ta till. Vanda stad har nämligen tagit i bruk Meteorologiska institutets varningstjänst och fotgängare kan nu få varningar för hala gångvägar skickade till sin mobil.

Då du tagit i bruk tjänsten får du ett meddelande till telefonen då gångvägarna i Vanda beräknas vara hala. Varningarna görs på basis av väderprognoser och observationer. Tjänsten är kostnadsfri.

Ta i bruk tjänsten genom att skicka meddelandet ”jalankulku vantaa” till numret 16167. Varningsmeddelandena skickas direkt till din telefon då varningen givits. Ifall du inte vill få meddelanden tidigt på morgonen eller sent på kvällen går det bra att begränsa servicen. Om du till exempel endast vill bli varnad mellan klockan 9.00 och 22.00 tar du i bruk tjänsten genom att skicka beställningsmeddelandet i formen ”jalankulku vantaa 9 22” till numret 16167. Då skickas exempelvis varningar utfärdade tidigt på morgonen till din telefon först klockan 9.00.

Du kan avsluta prenumerationen genom att skicka meddelandet ”jalankulku sulje” till numret 16167.

Varningsmeddelandet är tvåspråkigt.

Publicerat: 12.11.2018 
(redigerad: )

Nyheter