Vårens barnkulturprogram har kommit ut – anteckna redan nu viktiga datum i din almanacka!

Vårens barnkulturprogram som sammanställts av kulturservicen i Vanda har publicerats och det går nu att anmäla sig till verksamheten. Den tvåspråkiga programbroschyren Kulturkarusellen finns på nätet och i pappersformat.

Vårsäsongen är späckad av mångsidiga och fängslande program för barn och ungdomar i olika åldrar samt familjer. Programmet i Kulturkarusellen har sammanställts av kulturservicen och andra kulturinstitutioner och -aktörer i Vanda stad.

Det är mycket som händer under våren: Teaterfestivalen Hurraa kommer till Vanda i mars, i april får vi njuta av ett rikligt utbud under Dansens vecka och i maj av Sun Festivalen. Utöver evenemangen kan man ta del av bl.a. musik, kurser, utställningar, filmer och program i museerna. Du kan delta i ett program till exempel tillsammans med din dagisgrupp, en kompis eller din familj.

Broschyren Kulturkarusellen finns på webben som en elektronisk publikation som det är lätt att bläddra i. Pappersbroschyren delas ut fr.o.m. mitten av januari på bl.a. biblioteken i Vanda och kulturlokaler samt Vandainfo.

Till en del av föreställningarna kan man köpa biljetter på nätet

Kulturservicen testar en ny mobilsajt, genom vilken man kan köpa biljetter till föreställningar, göra gruppbokningar och anmäla sig till kurser. Under pilotfasen kan man köpa biljetter genom mobilsajten till Hurraa-festivalens föreställningar och färgbad- och youtubekurser vid Barnens kulturcentrum Pessi. Tjänsten är webbaserad och den har optimerats för mobilanvändning, men den kan användas på alla internetterminaler utan inloggning på adressen kulttuuriliput.vantaa.fi. Man har som avsikt att i fortsättningen utöka tjänsten till att också omfatta andra evenemang.

OBS! Familjelördagen den 6.4. är tyvärr inhiberad.

Publicerat: 9.1.2019 
(redigerad: )

Nyheter