Biblioteken utökar sina öppettider

I februari kommer man in en timme tidigare till biblioteken i Vanda under veckosluten. Vid Västerkulla bibliotek kan man i fortsättningen också sköta ärenden genom självbetjäning.

Ett självbetjäningssystem vid Västerkulla bibliotek

Västerkulla bibliotek ändrar sina öppettider helt och hållet från och med 4.2, eftersom det på biblioteket installerats ett system som möjliggör självbetjäning. Personal finns på plats i biblioteket under vardagar,

Västerkulla biblioteks nya öppettider från och med 4.2:

mån. och fre. kl. 7–8 endast självbetjäning, kl. 8–16 personal på plats

tis.–tors. kl. 7–13 endast självbetjäning, kl. 13–20 personal på plats

lör.–sön. kl. 7–13 endast självbetjäning

Tidigare öppettider under veckoslut

Biblioteken i Håkansböle, Björkby, Mårtensdal, Myrbacka och Dickursby har från och med 9.2 öppet på lördagar kl. 9–16. Också Lumos bibliotek som är stängt öppnar redan kl. 9 på lördagar efter renoveringen.

Från och med 10.2 har biblioteken i Dickursby och Myrbacka öppet för självbetjäningskunder på söndagar kl. 9–16. Lumo börjar också ha öppet på söndagar senare under detta år.

Självbetjäningen vid Points bibliotek är fortsättningsvis på veckoslut kl. 7–22, men personalens servicetid på lördagar förlängs med en timme och är i fortsättningen kl. 9–16. Västerkulla bibliotek har bara självbetjäning på veckosluten, kl. 7–13.

Bibliotekens öppettider i Helmet.fi

Bild: Dani Rönnqvist

Publicerat: 30.1.2019 
(redigerad: )

Nyheter