Kvinnodagen firas i Vanda - välkommen med!

Maarit Hedmans verk Ääretön är en del av Artsis 80 päivää-utställning. Bild: Timo Lahtinen.

Till kvinnodagens ära ordnas en hel del program i Myrbacka, Björkby samt Dickursby. Alla evenemang är kostnadsfria.

Internationell kvinnodagsfest i Artsi

Kvinnodagsfirandet kickas igång i Vandas konstmuseum Artsi (Påltorget 3) torsdagen den 7.3 kl. 17-20.
Under festen ordnas guidning av den nya utställningen 80 päivää på finska och på engelska. Den egentliga festen inleds klockan 18 med musik.

Tillställningen ordnas av Vanda konstmuseum Artsi, Vantaan soroptimistiklubi, Vantaan maahanmuuttajapalvelu, Vantaan järjestörinki och LC Vantaa/Helsinge.

Internationell non-stop frukost på kvinnodagen

Alla är välkomna på frukost till Björkby bibliotek (Granrisstigen 2) på fredagen kl. 6.45-10.00. Under frukosten diskussion om kvinnors ställning och om varför den förbättras så långsamt. Musikuppträdanden.

Arr. Toimiva Koivukylä - Toimari ry med medlemsföreningar.

Möjligheternas värld - kvinnorna 2050

Kvinnodagen firas på Vanda stadshus (Stationsvägen 7) fredagen den 8.3 kl. 15-18. Eftermiddagens program inleds med en minimässa i stadshusets aula, där kvinnoföreningar presenterar sin verksamhet mellan klockan 15 och 16. Tillställningen fortsätter med diskussion om kvinnans möjligheter i ett föränderligt samhälle.

Futuristen Elina Hiltunen, Ompeluseuras grundare Maria Teikari, den intersektionella feministen Meriam Trabelsi och stadsdirektör Ritva Viljanen deltar i diskussionen. Även representanter för kvinnoföreningar deltar. Journalisterna Susani Mahadura och Yagmur Özberkan fungerar som konferencierer.

Lilla kvinnodagen

Också i Totem firas kvinnodagen, välkommen till Myrbacka fredagen den 8.3. klockan 15.30-17. Barnens kulturcentrum Totem, Myrbackavägen 6. Rekommenderas för 6-12-åringar.

Idag hyllar vi alla underbara flickor och bjuder dagen till ära på ett mångsidigt program. På programmet bland annat afrodans, sång, konst- och dansverkstäder, guidning av utställningen, ansiktsmålning samt lite tilltugg. Överraskningar utlovas.

Arr. Vanda kultur tillsammans med bl.a. Vantaan kuvataidekoulu och Vanda musikinstitut.

Internationell kvinnodagsfest i Fernissan

I kulturfabriken Fernissan (Dickursbyvägen 36) firas den redan traditionsenliga kvinnodagsfesten fredagen den 8.3. kl. 17.30-21.00. Välkommen att njuta av kaffe med dopp, musik, danslektioner och fri dans.

Festen ordnas av African Care, Vanda stad, Vantaan järjestörinki, Vantaan seurakunta, Vantaan Monimaa, Moniheli Vantaan Nicehearts och Fenix Helsinki-

Simma gratis på fredagen

Vad sägs om en tur till simhallen på kvinnodagen? Då bjuder Vantaan Energia på inträdet till simhallarna i Hålansböle, Korso, Mårtensdal och Dickursby. I början av mars firas nämligen Kaukos namnsdag och simhallarna i Vanda värms med fjärrvärme (kaukolämpö på finska).

Publicerat: 4.3.2019 
(redigerad: )

Nyheter