Lumos bibliotek öppnas 7.3.

De nyrenoverade utrymmena planerades enligt invånarnas önskemål och biblioteket har nu läsutrymmen för alla smaker.

Vid renoveringen förnyades bibliotekets golv, belysning och inredning i sin helhet. Det första man möts av i den stora bibliotekssalen i nedre våningen är ett utrymme för evenemang och ett område för snabba ärenden, där man placerat återlämningen, utlåningen och reserveringen av material. Längre in i salen finns en trivsam och ljus hörna för tidningsläsare och lite längre bort har både barn och ungdomar egna områden.

Vid renoveringen fäste man särskild vikt vid ljudlandskapet i bibliotekets kundlokaler, som har bearbetats med ljuddämpande element och skärmar. Färgerna i inredningen utgörs av lugna nyanser i blått och grönt.

I övre våningen utrymmen för arbete och studier

Bibliotekets övre våning är i sin helhet reserverad för studie- och arbetsrum. Det allmänna arbetsområdet kan omformas med ljuddämpande skärmar. Den tysta läsesalen har utrustats med justerbara arbetsbord och stolar. De som vill ha en mera avslappnad ställning när de studerar kan inta plats i den stadiga hängmattan. Kunder kan boka övre våningens mötesrum för sitt bruk.

I övre våningen finns också ett verkstadsutrymme som tas i bruk först på hösten. Verkstaden har byggts i det mörkrum som tagits ut bruk och dess verksamhet planeras tillsammans med Korsoborna.

Efter öppningen av bibliotekets lokaler installeras ännu bl.a. en del apparatur och skyltar som blir klara under mars månad.

Nya öppettider från och med 7.3:

  • Mån.–fre. kl. 8–20 (8–9 självbetjäning)
  • Lör. kl. 9–16

Lumos bibliotek börjar också ha öppet på söndagar senare under detta år.

Invigning i april

Lumos bibliotek invigs 24.4. Information om programmet finns på Lumos egna webbsidor i Helmet.fi.

Publicerat: 7.3.2019 
(redigerad: )

Nyheter