Hurra! Dags för barnens och de ungas festival

Hurraa! – festivalen för barn och ungdomar arrangeras för nionde gången den 16.3–24.3.2019 i Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla. Det är en ovanligt bred uppsättning föreställningar, som sprider sig bland kulturhusen i huvudstadsregionen under över 70 föreställningar.

Också i Vanda ordnas mycket program under veckans lopp. Det bjuds på såväl teater som familjedagar med program för både stora och små.

Hurra! Familjedag

Kompaniet Kapsel: Blick – en vetenskaplig föreställning av nycirkuskonster
Bild: Mirja Jauhiainen
Målgrupp: 5–12 år

Vi får uppleva hur idéer uppstår. Vi får se en serie överraskningar i takt med live musik, enkom skapad för föreställningen. Blick är en blandning av geniala egenskaper, aha-upplevelser och jonglering. I workshopen får publiken pröva på olika redskap och element som ingått i föreställningen. En workshop i ljus kl. 14.15–15: Här jobbar vi med ljuskompositioner i ett mörkt utrymme, kombinerar reflexioner, skarpa ljus och skuggor. Du kan foto eller filma med din egen kamera i workshopen. Ledare: Rebekka Barongo.

Lör 23.3 kl. 13–15, Barnens kulturcentrum Totem, Myrbackavägen 6

Loiske ensemble: Metsä

Målgrupp: 0-6 år
Längd: 45 min
Föreställningen är utan ord

Metsä (Skogen) är ett erfarenhetsfyllt ”tältläger” för barn under skolåldern, en lovsång till de finska skogarna. Uppträdandet äger rum i ett stämningsfyllt kupoltält, där skogen realiseras genom två uppträdare, en dansare och en musiker. Genom dans, ljud, skogens element som kan röras vid, skuggor och ljus, utrymme och doft, bjuds publiken på en resa full av växelverkan, där skogens stämning och textur väcks till liv för de små åskådarna.

Tis 19.3. kl. 9 och 10.30. Kulturfabriken Fernissan, Dickursbyvägen 36

Inträdesbiljetterna till festivalevenemangen är 6 euro. Köp din biljett i förväg via kulttuuriliput.vantaa.fi.

Huvudstadsregionens festivalprogram: hurraa.org

Festivalprogrammet i Vanda (på finska): vantaa.fi/hurraa

Publicerat: 13.3.2019 
(redigerad: )

Nyheter