HRT:s nya biljettsystem träder i kraft 27.4

Biljettförändringen inom HRT:s kollektivtrafik träder i kraft lördagen den 27 april. De gamla biljetterna ersätts med biljetter för zonerna A,B,C och D. Under lördagen går det inte att ladda resekortet på grund av förändringen.

Natten mellan fredag 26.4 och lördag 27.4 påbörjas uppdateringen av HRT:s biljettsystem. Inom det nya systemet erbjuds resenärerna olika biljettvarianter inom de nya zonerna A, B, C och D. Redan på lördagen går det bra att köpa resebiljetter via den förnyade HSL-appen. För att kunna köpa nya biljetter måste du uppdatera HSL-appen till den nyaste versionen. Enkelbiljetter kan också köpas i HRT:s enkebiljettautomater, i parkeringsautomaterna i Helsingfors och av busschaufförerna.

Däremot går det inte att ladda resekortet lördagen den 27.4. Service- och försäljningsställena säljer inte heller biljetter och dessutom är de stora biljettautomaterna ur bruk.

Uppdatering av biljettsystemet är klar någon gång under natten mellan lördag 27.4 och söndag 28.4. Efter det startar biljettförsäljningen på alla försäljningsställen.

Läs mer om det nya zonsystemet på HRT:s hemsida

Publicerat: 26.4.2019 
(redigerad: )

Nyheter