Besök hälsovårdaren också under sommarlovet

Skolelever och studerande i Vanda kan besöka hälsovårdarens mottagning också på sommaren. Hälsovårdarna öppnar sin sommarmottagning i juni i Dickursby, i Allaktivitetslokalen Liito för unga.

Hälsovårdens sommarmottagning Kesäterkkari ordnas också denna sommar i Vanda tack vare tidigare års goda erfarenheter. Denna gång finns mottagningen i Dickursby, i Allaktivitetslokalen Liito för unga på adressen Näckrosvägen 2B. Mottagningen som öppnas den 3 juni och stänger den 2 augusti har öppet måndag till fredag kl. 8–15.

På sommaren kan du gå till hälsovårdarens mottagning i samma ärenden som under skolåret. Tidigare somrar besökte elever och studerande mottagningen för att få råd och hjälp i frågor som gäller känslor och sinnesstämningar, vaccinationer, sällskapande och parförhållanden och sexualhälsa. Du kan också prata om bland annat kompisrelationer, hemförhållanden, frågor kring ätande, sömnproblem och internetanvändning. Dessutom kan blivande elever i årskurs 3 och 7 boka tid till sommarmottagningen för en hälsokontroll.

En tandskötare finns på plats varje måndag i samma lokaler som sommarmottagningen. Tandskötaren ger råd och tips i frågor som gäller munhälsan.

– Hälsoundersökningar på förhand i samband med uppbåd kan också göras hos sommarmottagningens hälsovårdare, men i dessa fall ska en tid bokas på förhand. I samband med tidsbokningen får uppbådspliktiga information om vilka uppgifter som behövs till mottagningen, säger Jaana Karvonen-Lemmetty, avdelningsskötare inom studerandehälsovården.

– Studerande inom vårdsektorn kan komma till mottagningen för utredningar och vaccinationer enligt lagen om smittsamma sjukdomar redan på sommaren, i god tid innan studierna börjar, tipsar Karvonen-Lemmetty.

Det är lätt att komma till hälsovårdens sommarmottagning. Du kan komma till mottagningen antingen utan tidsbokning eller genom att boka tid på förhand per telefon, e-post eller via appen WhatsApp. Sommarmottagningens hälsovårdare står till tjänst för alla elever och studerande, allt från lågstadieelever till yrkeshögskolestuderande. Föräldrar är också välkomna till hälsovårdaren för att diskutera, om det är något gällande barnet eller tonåringen som väcker frågor eller bekymmer.

Hälsovårdens sommarmottagning Kesäterkkari 3.6–2.8.2019

Ring, sms:a, skicka whatsapp meddelande eller besök mottagningen med eller utan tidsbokning:

Publicerat: 27.5.2019 
(redigerad: )

Nyheter