Stjärnspäckade augustikonserter i Biblioteksparken i Dickursby!

I Vanda bjuds det den 16–17 augusti på tre gratiskonserter utomhus i Biblioteksparken med vårens förtjusande Voice of Finland-finalister, operans strålande stjärnor samt underbara Pikku Papun orkesteri. Konserterna Stjärnor i Biblioteksparken arrangeras av Vanda stads kulturservice.

I åttonde säsongen av The Voice of Finland introducerades i våras återigen flera nya sångartister för den finländska publiken, den ena mer begåvad än den andra. Sara Jagrouny, Jasse Jatala, Roope Palmu och Markus Salo sjöng sig till final i tävlingen, som Salo till slut vann efter en hård kamp. Fredagen den 16 augusti kl. 18 stiger finalisterna tillsammans med Vanda underhållningsorkesters ensemble upp på Biblioteksparkens estrad. Konserten dirigeras precis som på tv av pianovirtuosen Lenni-Kalle Taipale.

Lördagen den 17 augusti kl. 11 är det dags för barnmusik med Pikku Papun Orkesteri. Bandets sånger är redan välbekanta, till exempel genom nya arrangemang av traditionella barnsånger som gjorts för Pikku Kakkonen och Yle. Låttexterna är fyndigt finurliga och själva framförandet får oss att ryckas med i de akustiska instrumentens glada och spralliga ljudvärld.

Veckoslutets höjdpunkt är konserten lördagen den 17 augusti med start kl. 16. På konserten uppträder sopranen Tarja Turunen, barytonen Waltteri Torikka samt tenorerna Jyrki Anttila och Pentti Hietanen med evergreens samt örhängen från operetter och musikaler.

Den populära kvartetten bildades då de i våras förenade sina krafter och gav sig ut på konsertturné till salar som var fullbokade redan flera månader före konserten. Dessa strålande uttolkare hör också till Vandapublikens favoriter. Då kulturservicen i Vanda förrförra våren bad allmänheten om önskemål för de kommande utomhuskonserterna förekom ofta namnen på de operasångare som nu stiger upp på scen.

Precis som under vårturnén får vi även i Vanda uppleva Turunen, Torikka, Anttila och Hietanen tillsammans med ett band på tio personer med kapellmästare Jukka Nykänen som dirigent samt danslärarna Jutta och Sami Helenius från tv-programmet Tanssii tähtien kanssa. Det bjuds alltså inte enbart på musik utan också på fartfylld och skicklig dans

>> Meddela gärna på Facebook om du tänker delta i konserterna.

I samarbete med: Vantaan Sanomat.

Publicerat: 3.7.2019 
(redigerad: )

Nyheter