Kom och njut av en filmpicknick i Biblioteksparken i Dickursby

I Biblioteksparken i Dickursby ser vi under bar himmel på toppmusikalen La La Land medan vi som förrätt får avnjuta den nya inhemska kortfilmen Super Comfort. Föreställningarna är öppna för alla och gratis.

Obs! Filmpicknicken flyttas till tisdagen den 27.8 pä grund av vädret.

Filmevenemanget invaderar gräsmattan i Biblioteksparken i Dickursby tisdagen den 27 augusti fr.o.m. kl. 20. Efter solnedgången omkring kl. 21 börjar filmerna rulla. Ta med en filt eller något annat sittunderlag till friluftsföreställningen som ordnas som en picknick.

Kvällens huvudfilm är La La Land (2016), regisserad av Damien Chazelle. Filmen som älskats av publiken och höjts till skyarna av kritiker, som vunnit sju Golden Globes och belönats med fem Oscar är en hyllning till Los Angeles, stjärnornas stad, och alla Hollywood-musikaler.

Filmen Super Comfort som visas före La La Land är en ny kortfilm i regi av Kirsikka Saari. Super Comfort är en human berättelse om ett möte som inte riktigt går som arrangören planerat. Saaris föregående kortfilm ”Pitääkö mun kaikki hoitaa” var Finlands Oscarskandidat i januari 2014.

– Vi vill djärvt våga pröva på olika nya evenemangskoncept. På filmpicknicken har Vandaborna möjlighet att njuta av olika filmupplevelser. Det är otroligt fint att vi i Biblioteksparken också får se en kortfilm av en inhemsk filmskapare, säger en glad Reeli Karimäki, chef för Vanda stads barnkultur och kulturproduktion.

Filmerna projiceras med biografprojektor på en 8,6 meter bred filmduk. Evenemanget ordnas med väderreservation och på evenemangets Facebook-sida kan man kontrollera eventuella ändringar i programmet.

Friluftsföreställningen ordnas av Pop Up Kino Helsinki tillsammans med Tila ja toiminta ry. Kulturservicen i Vanda är huvudsamarbetspart i evenemanget. Pop Up Kino Helsinki och Tila ja toiminta ry har under ett halvt års tid också arbetat för att väcka nytt liv i vintagebiografen i Räckhals.

Publicerat: 15.8.2019 
(redigerad: )

Nyheter