I november ordnas festivalen Kukkuu för bebisar och småttingar

Leijonadisko

Festivalen Kukkuu kommer till Vanda den 1–10 november med närmare hundra glada och kulturfyllda stunder för bebisar och småttingar.

Finlands största bebisfestival bjuder på ett färggrant och glatt program på olika håll i Vanda, som talar ljuvt och lockande till alla sinnen. Merparten av programmet är avgiftsfritt och evenemang ordnas på finska och svenska.

Festivalprogrammet finns tillgängligt som nätpublikation. En tryckt version av programmet kan hämtas från Vandainfo. Broschyren distribueras också på Vanda stads rådgivningar.

Bjud gärna in bebisvänner till festivalen också från orter längre bort

Alla bebisar, småttingar och deras följeslagare är välkomna, till exempel till en härlig konststund för bebisar som ordnas av Finlands nationalopera i Mårtensdal och till Korso för att njuta av flamenco i minioperan Carmen. Den älskade folkmusikern Sari Kaasinen uppträder på vaggsångskonserter i Tavastby kyrka och Korso kyrka, där det framförs både barnsångsklassiker och nyare favoritsånger.

Under festivalen får bebisarna och småttingarna pröva på bildkonst, musicerande, knåp och pyssel samt handarbete. Det utlovas sagostunder, dikter rim och ramsor och en premiär: festivalen öppnas av Taina Mäki-Isos och Heini Kiamiris engagerande föreställning för alla sinnen som heter Kurragömma. Välkomna att vara bland de första som förundras över vad som hittas i gömman och vem som tittar ut ur den!

Utbudet på glatt och underhållande program är stort: det lönar sig således att bjuda med alla bebisvänner och gå på festival! En del av föreställningarna måste bokas på förhand. Kontrollera därför uppgifterna för de enskilda föreställningarna när ni bekantar er med programmet.

Festivalen Kukkuu arrangeras av Vandas kulturservice i samarbete med Vanda stads barnkultur, Vanda stadsbibliotek, Församlingarna i Vanda, Vanda konstmuseum Artsi, Vanda stadsmuseum, Vanda konstskola, Vanda ordkonstskola, Taito Etelä-Suomi ry, Vantaa-Seura-Vandasällskapet ry, Finlands nationalopera och Vanda musikinstitut.

Festivalen får undervisnings- och kulturministeriets stöd för barnkulturcenter.

Publicerat: 1.10.2019 
(redigerad: )

Nyheter