På fjärdeklassarnas självständighetsmottagning bjuds det på kunnande från Vanda

Stadsdirektör Ritva Viljanen har bjudit in alla fjärdeklassare i Vanda till att fira Finlands självständighet i Energia Areena den 3 december. Under dagen arrangeras två festmottagningar med identiskt program, och i festen deltar sammanlagt omkring 2700 barn. På festen bjuds det på Vandaungas kunnande i många olika former.

För festserveringen ansvarar bagar-konditor- och kockstuderande från Vanda yrkesinstitut Varia. Festdeltagarna har också själva fått vara med och påverka planeringen av serveringen. Fjärdeklassarna i Uomarinteen koulu har nämligen beskrivit sin drömbakelse för Varias studerande och sedan varit smakdomare. Den gemensamma planeringen har resulterat i att Varias studerande tillverkar 3 000 chokladbakelser och 3 000 salta taco-bollar till festen.

Skolorna har under hösten planerat en festetikett inför den festliga tillställningen och övat gemensamma danser. För musiken på festen svarar orkestern Vaskivuoren lukios Big Band och kammarmusikensembler. Ungdomar från Vantaan Tanssiopisto underhåller alla som står och väntar på sin tur att få skaka hand med stadsdirektören och de deltar också i de gemensamma danserna och visar hur dessa går till. Under festen projiceras bildkonstarbeten med Finlandsmotiv av fjärdeklassare från Uomarinteen koulu på en filmduk.

Festens höjdpunkt är även i år en överraskningsartist vars namn hålls hemligt ända fram till evenemanget. I fjol var Evelina stjärnartist på festen.

Man kan senare ta sig en titt på festens höjdpunkter på Vantaa-kanavas video.

Publicerat: 27.11.2019 
(redigerad: )

Nyheter