Rolling Stones i Dickursby – utomhusbion fortsätter i augusti i Vanda

The Rolling Stones.

Rockens dinosaurier är på scen i den av Martin Scorsese regisserade konsertfilmen Shine a Light som visas i Biblioteksparken 11.8. Det är fritt inträde till evenemanget som går i picknick-anda.

Filmen är en del av en serie filmvisningar utomhus som arrangeras av Vanda stad och Pop Up Kino Helsinki. Vi har möjlighet att njuta av musikfilmer i picknick-anda i Biblioteksparken i Dickursby, Ådalsparken och herrgårdsmiljön i Backas.

Man provade på utomhusvisningar redan förra hösten i Vanda. I år blev drive in-bions totala antal bilplatser i juni, 800 platser, fullbokade på några timmar.

-Vi vill ersätta sommarens annullerade konserter med utomhusbio, därför har vi valt musikfilmer. Backas har också en egen filmvisning dagtid för barn, berättar kulturchef Reeli Karimäki.

Inträdet är fritt till filmvisningarna. Det kan bli nödvändigt med förhandsanmälan till filmvisningarna beroende på coronasituationen. Situationen klarnar i augusti, då biljetterna vid behov delas ut i anmälningsordning.

Vi njuter av filmerna i picknick-anda. Till filmvisningarna i Biblioteksparken i Dickursby och Ådalsparken kan man ta med sig egen matsäck. I Backas ligger åskådarplatserna i ett utskänkningsområde.

Visningsarrangemangen tar hänsyn till både deltagarnas och personalens säkerhet, bl.a. genom tillräckliga säkerhetsavstånd.

Program:

Biblioteksparken i Dickursby tis. 11.8 (Vandaplatsen 5)

  • Shine a Light (Martin Scorsese 2008, T). Evenemanget börjar kl. 20. Filmvisningen börjar efter kl. 21:30.

Ådalsparken lör. 22.8 (Brungränden)

  • The Blues Brothers (John Landis 1980, K12), Evenemanget börjar kl. 20. Filmvisningen börjar efter kl. 21:15.

Backas gård, Herrgårdsforsen ons. 26.8 (Övitsbölevägen 28)

  • Risto Rappare (Mari Rantasila 2008, T) kl. 17, Evenemangscentret Puimala
  • Yesterday (Danny Boyle 2019, K7), Evenemanget börjar kl. 20. Filmvisningen börjar efter kl. 21:15.

Bild: Kevin Mazur

Publicerat: 17.6.2020 
(redigerad: )

Nyheter