På den virtuella Vandadagen 15.5 blir det tvåspråkig allsång och prisutdelning

Solisterna i allsången Benny Törnroos och Meiju Suvas
BIld: Veli-Pekka Väisänen och Eva Monthén

För första gången inleds Vandadagen 15.5 med en inspelad tvåspråkig allsång tillsammans med solisterna Meiju Suvas och Benny Törnroos. Publiken kan sjunga med eller bara lyssna och njuta av sångerna hemma från sin egen soffa. Vi får höra bekanta evergreen-låtar på svenska och finska. Allsången börjar med inget mindre än "Jag tror på sommaren". Allsången kan ses på tapahtumat.vantaa.fi i en vecka från och med 15.5.

På Vandadagen delar stadsdirektör Ritva Viljanen och Svenska kommitténs ordförande Patrik Karlsson också ut det nya priset Vandarosen. Priset delas ut till den eller dem som jobbar för svenskan i Vanda. Vandarosen behöver inte vara en Vandabo, men hen måste ha en stark koppling till staden. Grupper och juridiska personer, dvs. organisationer, företag, registrerade föreningar och stiftelser, kan också utnämnas. Vandarosen röstas fram av påverkarorganet Svenska kommittén, som också instiftat priset. Invånare har kunnat nominera kandidater under tiden 1.3-11.4.2021.

Under Vandadagen ordnas också ett flertal andra programpunkter på finska. Det ordnas bl.a. ett virtuellt disko för hela familjen, konst- och historiepromenader och virtuella naturguidningar. Läs mer om programmet på finska i den här nyheten.

Publicerat: 6.5.2021 
(redigerad: )

Nyheter