En eventuell busstrejk kommer att påverka elevers möjlighet att ta sig till skolan

Meddelande

Etiketter

UtbildningTrafikSmåbarnspedagogikInvånare

Bil- och transportarbetarförbundet AKT har utfärdat en strejkvarning för busspersonal. Om förhandlingarna inte leder till en överenskommelse inleds strejken onsdagen den första mars och avslutas fredagen den 10 mars.

Bild: Vanda stad /Sercan Alkan

Busstrejken drabbar de som tar sig med buss till skolan. Staden erbjuder inte alternativa ersättningstransporter till skolorna. Strejken påverkar inte skoltaxina.

Grundläggande utbildningen

Skolarbetet fortsätter normalt enligt elevens schema, trots en eventuell strejk. Skolan informerar familjerna om det blir mindre ändringar i elevernas scheman på grund av strejken. 

Om vårdnadshavare för elever med bil till skolan under en eventuell strejk, ber vi att särskild försiktighet iakttas vid skolgårdarnas närhet. 

Ifall en elev blir tvungen att stanna hemma på grund av strejken, ska vårdnadshavaren göra en frånvaroanmälan via Wilma.

Helsinge Gymnasium

På andra stadiet förväntas som regel fysisk närvaro vid läroanstalten av de studerande. Ifall studerande på grund av strejken inte har möjlighet att ta sig till läroanstalten kan lärarna vid behov och i mån av möjlighet ”streama” delar av lektionerna.

Småbarnspedagogik

Småbarnspedagogiken fortsätter som normalt trots att en eventuell strejk bryter ut. Vårdnadshavarna ombes informera barns eventuella frånvaro enligt normala förfaringssätt.