En eventuell tågstrejk skulle påverka elevers möjlighet att ta sig till skolan

Meddelande

Etiketter

UtbildningBarnfamiljerStuderandeElever

En eventuell tågstrejk skulle inledas på måndag den 20 mars och pågå tills vidare. Staden erbjuder inte ersättande transporter till skolorna.

Närtåget på Dickursby station. Det är vinter.

Bild: Sercan Alkan

Lokförarnas fackförbund Rautatiealan unioni (RAU) har utfärdat en strejkvarning. Om parterna inte kommer överens den här veckan kommer strejken att inledas på måndag den 20 mars och pågå tills vidare. 

Tågstrejken skulle drabba de som tar sig med tåg till skolan. Staden erbjuder inte ersättande transporter till skolorna. 

Strejken påverkar inte skoltaxina. 

Grundläggande utbildningen 

Skolarbetet fortsätter normalt enligt elevens schema, trots en eventuell strejk. Skolan informerar familjerna om det blir mindre ändringar i elevernas scheman på grund av strejken. 

Om vårdnadshavare för elever med bil till skolan under en eventuell strejk, ber vi att särskild försiktighet iakttas vid skolgårdarnas närhet. 

Ifall en elev blir tvungen att stanna hemma på grund av strejken, ska vårdnadshavaren göra en frånvaroanmälan via Wilma. 

Helsinge Gymnasium 

På andra stadiet förväntas som regel fysisk närvaro vid läroanstalten av de studerande. Ifall studerande på grund av strejken inte har möjlighet att ta sig till läroanstalten kan lärarna vid behov och i mån av möjlighet ”streama” under delar av lektionerna. 

Trots strejken ska studerande vara på plats när det gäller studentskrivningarna. Det lönar sig att reda ut ersättande transporter på förhand. 

Småbarnspedagogik 

Småbarnspedagogiken fortsätter som normalt trots att en eventuell strejk bryter ut. Vårdnadshavarna ombes informera barns eventuella frånvaro enligt normala förfaringssätt. 

Keywords

GrundskolorSkolorGymnasierVariaSkolskjuts