Ändringar i vaccinationsarrangemangen

Nyhet

Etiketter

HälsaSeniorer

I Vanda fortsätter coronavaccinationerna enligt de uppdaterade riksomfattande anvisningarna. Åldersgruppen 65–69 år vaccineras nu med AstraZenecas vaccin enligt THL:s rekommendation. Äldre personer (som fyller 70 år eller äldre) och personer under 65 år som hör till riskgrupperna 1 och 2 vaccineras med BiontechPfizers vaccin.

Användningen av AstraZenecas coronavaccin fortsätter hos personer i åldern 65–69 år som hör till en riskgrupp. Personer i åldern 65–69 år med god grundhälsa har nu också möjlighet att boka tid till coronavaccinering. En elektronisk tidsbokning införs i Vanda först på onsdag 31.3 på grund av tidtabellen för de tekniska ändringsarbetena. Före det är det möjligt att boka tid via telefontjänsten för coronavaccinationer.

 

Vaccinationerna av äldre och personer som på grund av sitt hälsotillstånd hör till riskgrupperna (riskgrupp 1: 16–64 år och riskgrupp 2: 18-64 år Se förteckning över riskgrupperna.) fortsätter tills vidare med BiontechPfizers vaccin. Tidsbokningen för dessa grupper kan göras på adressen www.koronarokotusaika.fi

 

Ändringarna inverkar på vaccinationsarrangemangen under vecka 13 i Vanda

AstraZenecas vaccinationstider på måndag 29.3 och tisdag 30.3 för personer som på grund av sitt hälsotillstånd hör till riskgrupperna eller hör till social- och hälsovårdspersonalen avbokas, och tiderna flyttas till andra tidpunkter för vaccination med BiontechPfizers vaccin. Vi ringer upp dem som bokat en tid, uppringningarna har inletts fredag 26.3.

 

AstraZenecas vaccinationstider på torsdag 1.4 för riskgrupper och social- och hälsovårdspersonalen ändras inte, men vaccinet som används är BiontechPfizers vaccin. De som bokat en tid får information om ändringen per sms.

 

Tidsbokning till coronavaccinering elektroniskt: www.koronarokotusaika.fi. Tid kan också bokas per telefon som återuppringning på numret 09 839 50090 (mån.–fre. kl. 8-15).

Följ hur vaccineringarna i Vanda framskrider och när det är din egen tur att vaccineras: www.vantaa.fi/coronavaccineringarna

Keywords

Covid-19CoronavirusetVaccineringÄrendetjänster