Svenskspråkiga småbarnspedagogiken och utbildningen satsar på att främja välmående och att stöda barns och ungas språkliga utveckling 2023

Meddelande

Svenskspråkiga sektionen inom nämnden för fostran och lärande godkände under årets sista sammanträde 29.11.2022 resultatkortet för serviceområdet för svenskspråkiga servicen för år 2023, fastställde enheterna där förskoleundervisning erbjuds läsåret 2023–2024, maximiantal elever som kan inleda årskurs ett samt antalet elever som kan antas till årskurs 7 läsåret 2023–2024.

Svenskspråkiga sektionen godkände resultatkortet för serviceområdet för svenskspråkiga servicen för år 2023. Serviceområdet följer i huvudsak samma mål som den finskspråkiga småbarnspedagogiken, grundläggande utbildningen och gymnasieutbildningen. I serviceområdets resultatkort lyfts serviceområdets egna specifika mål fram. Tyngdpunktsområden för serviceområdet är att arbeta tillsammans för att främja välmående och för att stöda barns och ungas språkliga utveckling.

Förskoleundervisning läsåret 2023–2024 erbjuds vid Dickursby förskola, Mårtensdals förskola och Västersundom förskola.

Grundläggande utbildning för årskurserna 1–6 anordnas vid Dickursby skola, Västersundoms skola, Mårtensdals skola och Kyrkoby skola. Antalet elever som läsåret 2023–2024 kan inleda årskurs ett i Dickursby skola är 25, i Västersundoms skola 12, i Mårtensdals skola 29 och i Kyrkoby skola 12. Grundläggande utbildning för årskurserna 7–9 anordnas vid Helsinge skola. Antalet elever som kan antas till årskurs 7 läsåret 2023 är 90. Dessa elevantal får inte överskridas förutom i de fall att det flyttar in nya elever till elevantagningsområdet.

Serviceområdets direktör Anders Vikström presenterade för svenskspråkiga sektionen DigiOne, som är en nationell digital serviceplattform och ett ekosystem som sammanför digitala tjänster inom utbildning. Serviceområdets utvecklingschef Mia Ahlskog presenterade programmet för
personaltillgänglighet 2022–2024.
 

Svenskspråkiga sektionens föredragningslistor och protokoll hittas på adressen https://paatokset.vantaa.fi

Keywords

Andra stadiets utbildningGrundskolorDaghemBeslut