Evenemang och festivaler i staden

Etiketter

KulturInvånare

Oavsett om du letar efter en musikfestival, vill beundrar lysande ljuskonst under mörka höstkvällar eller få en glimt av forna tider, kommer evenemangen som äger rum i Vanda att ge nya upplevelser och gemensamma stunder.

Yleisöä seuraamassa ulkoilmaelokuvaa kaupunkiympäristössä

Publiken på utomhusbio i Myyr York Park, Myrbacka. Fotograf: @mikkekylilt

Tikkurila Festival

Sedan 2014 samlas de främsta artisterna i Finland och en stor folkmassa till en tredagarsfestival i Sandkulla i Vanda.

BRQ Vantaa Festival

BRQ Vantaa Festival, ett speciellt evenemang för periodinstrument och gammal musik, arrangeras i S:t Lauris kyrka i den charmiga omgivningen av kyrkbyn i Helsingfors socken. Festivalens program är uppbyggt kring musiken som komponerades före 1800.

Helsinga medeltidsdagar

Helsinga medeltidsdagar är ett evenemang för hela familjen, som ligger i närheten av kyrkan St Lauri. Under de medeltida dagarna råder en marknadsatmosfär och trevliga aktiviteter för människor i alla åldrar.

Louhela Jam

Louhela Jam är ett kostnadsfritt evenemang för hela familjen som ordnats i Ådalsparken sedan 1992. Evenemanget samlar tusen personer varje år för att njuta av musik och vackra Ådalsparken.

Reflektor

Reflektorn ger ljus i höstmörkret. Reflektor, som för in magisk ljuskonst i stadsmiljön, har ordnats i Korso och Mårtensdal.

Iskelmä Myyrmäki Food and Wine

Iskelmä Myyrmäki Food&Wine i Myrbacka är ett evenemang med pop- och schlagerstjärnor samt ett kvalitativt mat- och dryckesutbud.

James Blunt på Myrbacka Stadion 5.6

Den brittiske stjärnan James Blunt anländer till Vanda som en del av sin turné Stars Beneath My Feet. Artisten som är känd för You´re beautiful kan du se i Myrbacka 5.6.

Suuret Oluet Pienet Panimot

Traditionell ölfestivalturné Suuret oluet - Pienet Panimot sågs först i Vanda år 2021. Evenemanget, som visar upp den finska kulturen av små bryggerier och mat, samlade tusentals ölälskare till Dickursby och kommer att arrangeras för sommarfolket att njuta på samma plats nästa gång 9-11.6.2022.

Tubecon

Finlands största YouTube-evenemang, Tubecon, anordnas på Energy-arenan i Myrbacka. Evenemanget kommer att göra det möjligt för YouTube-innehållsproducenter att möta sina följare och delta i en mängd olika utmaningar. Programmet under evenemanget består också av musikframträdanden, spel och olika paneler.