Taloyhtiöklubeista vauhtia energiaremontteihin

Vanhoja kerrostaloja portaiden ympärillä.

Vantaalla kehitetään taloyhtiöiden alueellista yhteistyötä ja kiinteistöjen energiatehokkuutta Ympäristöministeriön rahoittamassa pääkaupunkiseudun Taloyhtiöklubi-hankkeessa. Taloyhtiöklubien ideana on koota yhteen energiatehokkuuden parantamisesta kiinnostuneet naapuruston asunto-osakeyhtiöiden hallitukset ja perustaa heille foorumi, jossa tehdään ohjattua ja tavoitteellista yhteistyötä taloyhtiöiden kesken.

Taloyhtiöklubi tarjoaa lukuisia konkreettisia hyötyjä taloyhtiöille

Klubin toiminta on taloyhtiöiden monipuolista yhteistyötä, joka tähtää yksittäisten kiinteistöjen ja koko alueen kehittämiseen. Yhteistyömahdollisuuksia on paljon; tiedon ja hyvien käytäntöjen jakamista, yhteisen ostovoiman hyödyntämistä palveluhankinnoissa ja urakoissa, ryhmäkorjaushankkeita - toisin sanoen ajan ja kustannusten säästöä. Taloyhtiöklubin kautta saadaan toimivat yhteydet kaupungin asiantuntijoihin ja kiinteistöjen tarpeet paremmin esiin.

Pilotissa taloyhtiöklubin toimintaa ohjaa ulkopuolinen asiantuntija. Toimintamallia on aikaisemmin kokeiltu mm. Helsingin Myllypurossa ja Katajaharjussa lupaavin kokemuksin. Klubeja perustetaan kokeilun aikana Vantaan lisäksi myös Espooseen ja Helsinkiin. Klubeille järjestettävissä tilaisuuksissa luodaan aktiivinen yhteistyöverkosto, päästään kuulemaan energiatehokkuuden asiantuntijoita ja jaetaan kokemuksia hyvistä palveluntarjoajista.

Päivitämme tälle sivulle Vantaan taloyhtiöklubien kuulumisia. Klubien toiminta käynnistyy lokakuussa ja hanke kestää vuoden 2021 loppuun.

Ajankohtaista

Twitter