Vantaan kesä

Nainen hymyilee ja nojaa sillankaiteeseen.

Vantaalla koko kesä! Kaikesta huolimatta Vantaan kesään mahtuu paljon erilaista tekemistä, kokemista ja tapahtumia. Tältä sivulta löydät tekemistä ja Vantaan kaupungin kesäajan palvelut. Seuraa meitä myös Facebookissa ja Instagramissa sillä jaamme kanavissa lisää vinkkejä kesämenoihin. Hyvää kesää!

Menovinkki: Musaleffayöt

Vantaan kaupunki ja Pop Up Kino Helsinki järjestävät elokuussa neljä musaleffayötä. Tarjolla on viisi kiinnostavaa elokuvaa romanttisissa ja elämyksellisissä ulkoilmaesityksissä. Esitykset ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Lainaa pihapeli

Hakunilan ja Tikkurilan kirjastoista on lainattavissa pihapelejä yhden päivän laina-ajalla. Pelejä voit pelata Hakunilan kirjaston pihalla tai Tikkurilan kirjaston edustalla kirjastopuistossa. Pelin lainaaminen on myös ekoteko!

Aarrejahti kirjastoissa

Lapsille ja perheille suunnattu kirjastojen Aarrejahti -lukukampanja on alkanut. Nouda tai tulosta Aarrepassi ja täytä sen tehtävät. Muista palauttaa passi sillä osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja.

Nuorille livelähetyksiä ja runokisa

Vantaan koululaisten runokilpailussa aiheina aiheena on ystävyys, tyyli ja pituus ovat vapaita. Suositut lasten ja nuorten etätapahtumat, kuten Soturikissa-livet, jatkuvat Vantaan kirjastoissa myös kesällä. Kirjaston Minecraft-livelähetyksissä voi seurata peliä Twitchissä tai osallistua itse pelaajana.

Kielikahvilat jatkuvat etänä

Kirjaston Puhutaan suomea -kielikahvilat kokoontuvat Zoomissa tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Mukaan ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat harjoitella suomea tai tavata uusia ihmisiä.

Kesätekemistä nuorille ja nuorille aikuisille

Vantaalaisille nuorille (10–17 vuotiaat) ja nuorille aikuisille (18– 29 vuotiaat) on tarjolla monenlaista maksutonta kesätekemistä. Kaikki toiminta järjestetään rajoitukset ja turvallisuusohjeet huomioiden. Myös nuorisotilat avaavat ovensa ja järjestävät erilaista toimintaa kesän ajan.

Etäpelailua ja juttelua Vantaan nuorisotyön servuilla Discordissa

Vantaan nuorille on Discordissa omat serverit 10–17 vuotiaille Nuorten Vantaa sekä 18 – 29 vuotiaille Vantaan nuoret aikuiset. Servuilla pääset pelailemaan ja osallistumaan erilaisiin keskusteluihin.

Seuraa kaupungin virtuaalisia tapahtumia Vantaa-kanavalla

Kesän virtuaalimatkat löytyvät osoitteesta vantaakanava.fi. Tänä kesänä tutustutaan kaupungin historiaan ja muun muassa Nissbackan veistospuistoon. Historiallisesta Vantaasta on elokuun loppuun mennessä tarjolla neljä kierrosta: Kuusijärvi, Hämeenkylän kartano, Koivukylä ja Myyrmäen muinaismerenrannat.

Helsingan keskiaikapäivä järjestetään 8.8. virtuaalisena. Itämeripäivää vietetään 27.8. yhtä aikaa Why so Myrtsin kanssa. Luvassa on esimerkiksi #jäälaivahaaste ja Kuusijärven pulahdus. Myös näihin tapahtumiin liittyviä videoita julkaistaan Vantaa-kanavalla.

Vantaa-kanavalta löytyvät myös opastusvideot taidemuseo Artsiin, Ilmailumuseoon, Maatalousmuseoon ja kaupunginmuseoon. Rock-henkisille tarjolla on Louhela Jamin virtuaalimaistiaiset tältä keväältä.

Valloitu Vantaasta

Vantaa ei ole mikä tahansa kylä, vaan Vantaalla sijaitsi pitkään koko nykyisen pääkaupunkialueen keskus, jolla on tarina, jos toinenkin kerrottavana. Tutustu Vantaan kulttuuriympäristökohteisiin.

Verraton ostospaikka

Shoppailumahdollisuudet Vantaalla ovat erinomaiset. Monipuolinen valikoima muotia, sisustusta, erikoisliikkeitä, urheilua ovat helposti saavutettavissa autolla tai julkisilla. Tunnetuimpien ostospaikkojen, kuten Ikea, Jumbo ja Myyrmanni lisäksi Vantaalta löytyy useita kauppakeskittymiä ja myös kivijalkaliikkeitä.

Vietä koko perheen paras päivä – säällä kuin säällä

Iskikö kesälomalla tekemisen puute? Lapsiperheille Vantaalta löytyy mm. erilaisia sisäleikkipuistoja, Flamingon kokonainen viihdemaailma kylpylöineen sekä tietenkin Heurekan jännittävä näyttely. Sään helliessä voi suunnata kivoihin leikkipuistoihin ja piknikille esimerkiksi Katrinebergin kartanon pihamaalle. Soltorpin luontopolku on erityisesti suunniteltu lapsille. Kirjastoista löydät myös paljon maksutonta puuhaa.

Ulkoliikuntapaikat

Vantaalta löytyy monia ulkoliikuntapaikkoja, jotka tarjoavat loistavat puitteet kaiken kuntoisille liikkujille. Lähiliikuntapuistoista voit löytää esimerkiksi kuntoilulaitteita, tenniskenttiä, ulkonurmia, koripallokenttiä sekä beach volley-kenttiä. Skeittipuistot tarjoavat mahdollisuudet rullalautailuun. Frisbeegolfia pääsee harrastamaan Varistossa, Kartanonkoskella, Simonmetsässä, Malminiitynpuistossa ja Päiväkummussa.

Opastettuja retkiä lähiluontoon

Opastetut ja maksuttomat luontoretket alkavat kesäkuussa erityisjärjestelyin. Luontoretket ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Niille pitää kuitenkin ilmoittautua etukäteen, sillä tartuntariskin minimoimiseksi ryhmien kokoa rajoitetaan.

Vantaa pyöräillen

Kivaa kesätekemistä! Tutustu Vantaaseen pyöräillen. Uudistetut reittikartat ovat nyt ladattavissa netistä tai nouda paperiversio Vantaa-infoista.

Kesälampaat ovat laitumilla

Vantaan kesälampaita pääset silittelemään Hakunilassa ja Koivuhaassa.

Kuuraa matot puhtaiksi

Vantaan matopesupaikat ovat avoinna. Pesupaikat on varustettu pesualtain, mattomankelein ja kuivauspuomein.

Vantaan sosiaali- ja terveyspalvelut

Katso Vantaan sosiaali- ja terveyspalveluiden viimeisimmät uutiset.

Tapahtumassa tyttö syö jäätelöä

Vantaan tapahtumakalenteri

Vantaan tapahtumakalenterista löydät erilaisia mukavia kesätapahtumia ja kesätekemistä myös virtuaalisesti.

HobiHobi harrastamaan

Harrastuksia, kursseja ja vantaalaisten seurojen sekä yhdistysten järjestämää kesäohjelmaa löydät HobiHobi.fi sivulta.

sinisiä ruiskukkia

Ihaile ja poimi kesäkukkia maisemapelloilta

Heinäkuun lopusta lähtien ruiskukat, auringonkukat ja kehäkukat ovat poimittavissa maisemapelloilta.

Vantaan uimarannat

Kesäpäivä rannalla on parasta. Vantaalta uimarantoja ja Keravanjoen uimapaikkoja löytyy useita.

Osallistu kisaan

Osallistu ötökkäystävällinen piha tai parveke -kilpailuun Instagramissa #vantaanötökkävuosi ja #ötökkäystäväkisa2020.

Möskärin kuntoportaat

Kuntoportaat sopivat kaiken kuntoisille liikkujille. 152 rappusta voi mielensä mukaan juosta, kävellä tai hyppiä.

Ajankohtaista