Vantaan syksy

Vaahtera ja vaahteran lehtiä ruskan väreissä.

Syksyllä on ihanaa, kun illat pimenevät ja upeat värit ilmestyvät luontoon. Vantaalta löytyy syyskaudellekin monenlaista tekemistä ja kokemista. Tältä sivulta löydät vinkkejä syksyyn ja Vantaan kaupungin palveluita. Seuraa meitä myös Facebookissa ja Instagramissa jaamme kanavissa lisää vinkkejä kaupungin menoista.

Syysloma Vantaalla

Syyslomalla sopii hyvin ulkoilla, nauttia pitkistä aamuista, sytytellä valoja ja touhuta myös sisällä.

Vinkkejä syysloman viettoon Vantaalla löydät helposti Vantaan tapahtumakalenterista sekä alta:

Urheilupuistot ja kentät

Kunnon kohotukseen tai muuten vaan ulkoiluun myös syyssäässä sopivat Vantaan monipuoliset urheilupuistot sekä ulkoliikuntapaikat. Oletko jo testannut Petikon pururadan ja suositut Möskärin kuntoportaat?

Vantaan nuorisopalvelut

Vantaan nuorisopalvelut tarjoaa nuorille ja nuorille aikuisille monipuolista harrastustoimintaa ympäri Vantaata. Nuorisotiloilta löytyy myös musastudiota, pelitoimintaa ja punttisalia sekä järjestetään retkiä erilaisilla teemoilla. Muista hakea maksuton Nutakortti puhelimeesi! https://nutakortti.vantaa.fi/hae

Monipuolisia harrastuksia nuorille

Harrastusesitteestä löydät maksuttomia harrastuksia alakoululaisille ja nuorille aikuisille. Mukaan voi tulla pitkin syksyä!

Kukkuu!-taidefestari vauvoille ja taaperoille

Kukkuu-festivaali tarjoaa upean kattauksen monipuolista kulttuuritoimintaa, joka on suunnattu aivan perheen pienimmille ja heidän läheisilleen. Tervetuloa ensimmäisten kulttuurielämysten pariin 14.-21.10.2020! Katso ohjelma tapahtumakalenterista.

Hyppää kulttuurikaruselliin!

Vantaan lastenkulttuurin syksyn ohjelmistoa ja iloista tekemistä lapsille kulttuurin parista löydät Kulttuurikarusellista. Lisäksi kaupungin lastenkulttuurikeskuksissa on paljon toimintaa. Pessissä järjestetään esityksiä, kurssi-, kerho- sekä harrastustoimintaa. Perheille on tarjolla avointa taidetoimintaa torstaiaamupäivisin sekä lauantaisin. Toteemissa perheen pienimmätkin pääsevät tutustumaan taiteen ihmeelliseen maailmaan!

Vantaa pyöräillen

Jos et kesällä ehtinyt ajamaan kaikkia Vantaa pyöräillen -reittejä sopii syksylläkin ottaa pyörä alle ja hurauttaa vaikka ihastelemaan vanhaa myllyä Helsingin pitäjän kirkonkylälle. Reitit löytyvät sähköisinä tai painettuja esitteitä saa Vantaa-infoista. Muistathan laittaa pyörääsi etu- ja takavalon jos suuntaat reiteille hämärän tullen.

Kuusijärven ulkoilualue

Miltä näyttää Kuusijärvi ja Sipoonkorpi syksyllä? Alueella voi tehdä lyhyempiä tai pidempiä kävelyretkiä. Myös kahvila palvelee sekä savusaunan löylyistä pääsee nauttimaan syksyisin.

Seikkailu kutsuu: My2050-mobiilipeli

Lataa My2050-mobiilipeli puhelimeesi ja etsi peliin ilmestyviä rasteja Tikkurilassa Heurekan lähellä tässä tulevaisuuteen sijoittuvassa pelissä. Pääsetkö top 10 -listalle?

Tee matka Vantaan historiaan mobiilipelillä

Tulevaisuuden seikkailun sijaan voit myös lähteä pelaamaan Vantaan historiaan. Kuninkaantie-pelisarjan kaksi ensimmäistä osaa on jo julkaistu. Lataa X-routes -sovellus puhelimeen tai pelaa selaimessa.

Vantaa-kanavalta katsottavaa koti-iltoihin

Lähde kotisohvalta virtuaalisesti aikamatkalle Vantaan historiaan tai katso tallenteet Vantaan viihdeorkesterin kevään konserteista. Vantaa-kanavalta löydät kaikkea kivaa katsottavaa Vantaalta.

Syksyn markkinat

Syksy ja sadonkorjuu kuuluvat yhteen. Erilaisia markkinoita järjestetään Vantaalla aika-ajoin esimerkiksi Vantaan torikauppiasyhdistyksen toimesta. Katso tapahtumakalenterista milloin seuraavan kerran toreilla on hulinaa.

Valon Vantaa

Syksyn ja talven saapuessa päivä lyhenee ja illat hämärtyvät entistä nopeammin. Silloin Vantaalla syttyvät valot! Valon Vantaa nostaa esiin erilaisia pysyviä valokohteita ja kannustaa ripustamaan kausivalot kotiin. Voi osallistua valoon esimerkiksi Instagramissa #ValonVantaa.

Koristeelliset valopylväät iltahämärässä

Ajankohtaista