Airi pohtii mielellään voitokasta taktiikkaa

Airi Mikkelä on edustanut vantaalaista Östersundom IF:ää koko uransa ajan.

Kymmenen kysymystä kumppaniurheilijalle: Vantaalaisuus voitti, kun sulkapalloilija Airi Mikkelä etsi asuntoa pääkaupunkiseudulta viiden Tanska-vuoden jälkeen.

Nimesi, ikäsi ja urheilulajisi?
Airi Mikkelä, 25, sulkapallo.

Miten olet päätynyt juuri tämän lajin pariin?
Asuin pienenä lähellä sulkapallohallia ja päädyin kokeilemaan lajia. Innostuin pelin haastavuudesta ja monipuolisuudesta. Kokeilin pienenä muitakin lajeja, mutta sulkis oli kivointa kaikista.

Mikä lajissa viehättää?
Yhä edelleen se haastavuus ja monipuolisuus viehättää. Lisäksi taktisia juttuja on aina jännää miettiä, ja parasta on pohtia, miten eri tyyppisiä pelaajia vastaan kannattaa lähteä pelaamaan ja millä tavalla voisi tehdä pisteitä ja voittaa.

Kerro parhaista kokemuksistasi ja saavutuksistasi lajin parissa.
Parhaita saavutuksia ovat kansainväliset kisavoitot Islannista ja Perusta, sijoitus 9.-16. todella kovatasoisessa Denmark Open Super Series -kisassa, sijoitus 9.-16. EM-kisoissa, nousu 50 parhaan joukkoon maailmanrankigissa sekä tietysti kolme naisten kaksinpelin Suomen mestaruutta. Näiden lisäksi upeita kokemuksia ovat olleet pelit maailman ihan terävimpiä huippuja vastaan. Lisäksi on ollut upeaa päästä näkemään maailmaa kisareissuilla ja ennen kaikkea tutustua niin moneen mahtavaan ihmiseen tässä matkan varrella.

Olet Vantaan kumppaniurheilija. Mitä se sinulle merkitsee?
Se merkitsee paljon. Vantaa on kotikaupunkini ja on upeaa, että kaupungilla arvostetaan ja tuetaan urheilu-uraani. On myös upeaa olla osa joukkoa, johon kuuluu monta hienoa urheilijaa. Lisäksi kumppaniurheilijana oleminen auttaa tietenkin harjoittelua, kun saan käyttää sulkapallohallia ja muita liikuntapaikkoja vapaasti.

Entä mitä vantaalaisuus sinulle merkitsee?
Vantaalaisuus on osa minua. Olen asunut koko lapsuuteni ja nuoruuteni Vantaalla ja edustanut aina vantaalaista seuraa Östersundom IF:ää. Syksyllä minusta tulee jälleen vantaalainen, kun muutan takaisin Suomeen viiden Tanska-vuoden jälkeen. Katselin kyllä asuntoja muualtakin pääkaupunkiseudulta, mutta vantaalaisuus voitti.

Millaisia tavoitteita sinulla on urheilijana?
Suurin tavoite urallani on aina ollut olympialaisiin pääseminen ja tällä hetkellä tavoite on siis Tokiossa 2020.

Entä urheilu-uran jälkeen?
Se on vielä vähän auki, kuten varmaan aika monella ikäiselläni. Opiskelen yliopistossa economics and business administration -ohjelmaa, joten varmaankin jotain siihen liittyvää työtä teen tulevaisuudessa.

Terveisesi oman lajisi nuorille urheilijanaluille?
Muistakaa treenata ahkerasti ja laadukkaasti, jos haluatte huipulle. Ilman kovaa työtä sinne ei pääse. Tärkeää on myös uskaltaa heittäytyä ja seurata unelmiaan rohkeasti. Ja muistakaa nauttia pelaamisesta ja pitää hauskaa kentällä!

Ensimmäinen ajatuksesi seuraavista sanoista/henkilöistä:
Olympialaiset: Unelma ja tavoite
Urheiluhenki: Reilu peli sekä muiden auttaminen ja kannustaminen
Mika Häkkinen: Legenda
Veli-Matti Kallislahti: Kiitollisuus

Airi Mikkelä kannustaa nuoria sulkapalloilijoita treenaamaan ahkerasti, mutta myös nauttimaan pelaamisesta ja pitämään hauskaa.

Lue myös muiden kumppaniurheilijoiden haastattelut:
Aleksandra Blinnikka
Joonas Korhonen
Elias Kuosmanen
Taru Lahti-Liukkonen
Miro Puolakka
Ursula Wikström
Aaro Tuominen
Timo Averjanov
Jouki Tikkanen
Meri-Maari Mäkinen
Juho Junttila
Saga Andersson
Jaakko Alli

Tarinoita Vantaalta - kiinnostavia urapolkuja, rohkeita oman tiensä kulkijoita sekä monenlaisia kutkuttavia kertomuksia Suomen neljänneksi suurimmasta kaupungista.

Julkaistu: 28.6.2018 
(muokattu: )

Kaupungin kasvot

Ihmiset ja tarinat

Ajankohtaista

Twitter