Mikään ei voita onnistuneen hypyn tuottamaa huumaa

Juho Junttila kertoo, että uuden hypyn valmisteluun voi kulua jopa vuosia, mutta harjoituksissa pääsee haastamaan itsensä päivittäin.

Kymmenen kysymystä kumppaniurheilijalle: Uimahyppääjä Juho Junttila tavoittelee tasoa, jossa myös epätäydellinen sarja riittää finaaliin. Vantaalla hän arvostaa liikuntamahdollisuuksien lisäksi erityisesti kirjastoja.

Nimesi, ikäsi ja urheilulajisi?
Juho Junttila, 21, uimahyppy.

Miten olet päätynyt juuri tämän lajin pariin?
Olin lapsena uimassa, kun satuin huomaamaan uimahyppyharjoitukset. Jäin seuraamaan niitä niin lumoutuneena, että myöhemmin minut ilmoitettiin aloittelijoiden peruskurssille. Intohimo lajia kohtaan kasvoi nopeasti, ja muut harrastukset jäivät sivuun.

Mikä lajissa viehättää?
Uimahyppy on monipuolinen ja palkitseva laji. Vaikka tässä vaiheessa uraa uuden hypyn valmisteluun voi kulua jopa vuosia, pääsee harjoituksissa haastamaan itsensä päivittäin. Omaa kehitystä on helppo mitata, eikä mikään voita onnistuneen hypyn tuottamaa huumaa.

Kerro parhaista kokemuksistasi ja saavutuksistasi lajin parissa.
Päällimmäisenä parhaista kokemuksista mieleen nousevat ensimmäiset arvokisaedustukset. Ensimmäisissä aikuisten EM-kilpailuissa ponnistin vielä juniori-ikäisenä jo 22. sijalle. MM-kisapaikka ja 36. sija heti aikuisten sarjaan siirryttyäni olivat myös unohtumaton kilpailu, joka on luonut vahvaa pohjaa jatkolle. Arvokisaedustuksien ohella parhaita saavutuksia ovat viime vuosina olleet 4. sija Euroopan suurimmassa uimahyppykilpailussa Eindhoven Diving cupissa sekä Pohjoismaiden mestaruuskilpailujen tuplamestaruus.

Olet Vantaan kumppaniurheilija. Mitä se sinulle merkitsee?
Kumppanuus kotikaupungin kanssa on minulle suuri ylpeyden aihe. Yhteistyö on minulle todella arvokas asia, sillä se auttaa ohjaaman voimavarat itse urheiluun. Sen lisäksi saan olla osana huikeaa tiimiä ja verkostoa.

Entä mitä vantaalaisuus sinulle merkitsee?
Vantaa on minulle ehdottomasti paras paikka asua. Täällä on erinomaiset mahdollisuudet sekä liikkua että löytää omaa rauhaa. Vaikka tilaa on paljon, palvelut löytyvät silti läheltä. Liikuntapaikkojen ohella olen erityisen iloinen Vantaan monipuolisista kirjastoista.

Millaisia tavoitteita sinulla on urheilijana?
Tavoitteenani on nousta tasolle, jossa saavutan finaalin epätäydelliselläkin sarjalla – kilpailusta riippumatta. Silloin kaikki on mahdollista.

Entä urheilu-uran jälkeen?
Urheilu-urani ohessa opiskelen taloustieteitä, joiden parista toivon löytäväni uusia haasteita kilpauran päätyttyä. Vaikka kilpaurheilu-ura jossain vaiheessa välttämättä päättyy, pyrin pitämään urheilullisista elämäntavoista ja arvoista kiinni lopun ikää.

Terveisesi oman lajisi nuorille urheilijanaluille?
Tee urheilu-urastasi omasi ja kokeile rohkeasti, mikä sinulle toimii. Positiivinen ja ennakkoluuloton asenne synnyttävät parhaat tulokset.

Ensimmäinen ajatuksesi seuraavista sanoista/henkilöistä:
Olympialaiset: Päätavoite.
Urheiluhenki: Reiluus.
Mika Häkkinen: Vantaalta maailman huipulle.
Veli-Matti Kallislahti: Kunnioitus.

Juho on jo päässyt edustamaan Suomea arvokilpailuissa. Olympialaiset ovat uran päätavoite.

Lue myös muiden kumppaniurheilijoiden haastattelut:
Aleksandra Blinnikka
Joonas Korhonen
Elias Kuosmanen
Taru Lahti-Liukkonen
Airi Mikkelä
Miro Puolakka
Ursula Wikström
Aaro Tuominen
Timo Averjanov
Jouki Tikkanen
Meri-Maari Mäkinen
Saga Andersson
Jaakko Alli
Hilla Uusimäki

Tarinoita Vantaalta - kiinnostavia urapolkuja, rohkeita oman tiensä kulkijoita sekä monenlaisia kutkuttavia kertomuksia Suomen neljänneksi suurimmasta kaupungista.

Julkaistu: 12.7.2019 
(muokattu: )

Kaupungin kasvot

Ihmiset ja tarinat

Ajankohtaista

Twitter