Koronaohjeet kuvakkeilla

Koronavirus

Koronaepidemian hillitsemiseksi voimassa on sekä koko Suomea koskevia että alueellisia rajoituksia ja suosituksia. Alueelliset rajoitukset ja suositukset riippuvat siitä, missä epidemian vaiheessa alue on. Pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronan leviämisvaiheeseen.

Tietoa voimassa olevista rajoituksista ja suosituksista löydät valtioneuvoston verkkosivulta.

Voimassa olevat alueelliset rajoitukset voi tarkistaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n verkkosivulta.

Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronavirusepidemian leviämistä. Käytä kasvomaskia suositusten mukaisesti, muista turvavälit ja huolehdi käsienpesusta. Vantaan kaupunki jakaa ilmaisia kasvomaskeja vähävaraisimmille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville. Jos et tunne oloasi täysin terveeksi, pysythän kotona.

Voit ladata puhelimeesi maksuttoman Koronavilkku-sovelluksen. Sovellus ilmoittaa sinulle, jos olet ollut sairastuneen ihmisen lähellä ja olet saattanut altistua koronavirukselle.

Koronatestissä kannattaa käydä, jotta epidemia ei leviä. Näytteenottoon on tällä hetkellä tarjolla hyvin aikoja, ja tulokset tulevat nopeasti. Kehotamme varaamaan testiajan lievemmistäkin oireista.

Lisätietoja

Koronatilanteen vaikutukset Vantaan palveluihin

Pääkaupunkiseudulla otetaan ma 30.11. alkaen käyttöön uusia suosituksia ja rajoituksia koronaepidemian hillitsemiseksi. Toisen asteen koulutuksessa siirrytään etäopetukseen 3.12.

Vantaa sulkee vapaa-ajan palveluita 20.12. asti – kirjastojen lainaustoiminta pysyy auki.

Sosiaali- ja terveyspalveluissa on poikkeuksia koronaepidemian aikana.

Vantaa ohjeistaa päiväkotilasten huoltajia ensisijaisesti sähköpostitse ja perusopetuksen sekä lukioiden oppilaita ja opiskelijoita sekä huoltajia Wilman kautta. Julkaisemme myös verkkosivuillamme varhaiskasvatukseen, kouluille ja oppilaitoksille jaettua tietoa koronavirukseen liittyen.

Tukea ja neuvontaa vantaalaisille

Vantaan neuvontapuhelin

Pohditko, miten koronavirus vaikuttaa arkeesi? Soita Vantaan neuvontapuhelimeen tai ota yhteyttä chatilla. Neuvontapuhelin palvelee numerossa 09 8395 0070 arkisin kello 8–15.30. Chat taas toimii vantaa.fi:n etusivulla arkisin kello 9–15. Chatissa autamme sinua myös löytämään tietoa Vantaan nettisivuilta.

Jos soittaminen tai chattaaminen ei jostain syystä onnistu, voit lähettää kysymyksen sähköpostiin korona@vantaa.fi. Huomioithan, että sähköpostiosoite on tarkoitettu vain yleistä neuvontaa varten. Sähköpostin kautta ei käsitellä henkilötietoja, eikä sitä kautta voi laittaa lähetteitä tai tarkistaa laboratoriovastauksia.

Lisätietoa erilaista tukea tarjoavista toimijoista löydät Tukea ja apua -sivulta.

Neuvontaa vantaalaisille maahanmuuttajille

Vantaa.fi:stä löydät koronainfoa suomen ja ruotsin lisäksi myös englanniksi, viroksi, venäjäksi, somaliksi, arabiaksi, albaniaksi ja dariksi. Koronatiedon lisäksi sivuilla on myös eri kielillä neuvontaa tarjoavien tahojen yhteystietoja.

Tukea ja neuvontaa yrityksille

BusinessVantaan sivuilla neuvotaan, mistä yritykset voivat saada tukea ja apua koronatilanteessa.

Hyödyllisiä linkkejä

Uutisia - KoronavirusRSS

Korona-videoita Vantaa-kanavalla

Soittolistalta löydät muun muassa kaupunginjohtajan mediainfot.

Koronavirustietoa opettajilta

Suomen ja ruotsin lisäksi videosta on kahdeksan kieliversiota.

Ajankohtaista