Tukea 70 vuotta täyttäneille

Valtioneuvosto on kehottanut 70 vuotta täyttäneitä henkilöitä pysymään karanteenia vastaavissa olosuhteissa. Kaupunki sekä monet järjestöt ja vapaaehtoistoimijat organisoivat parhaillaan palveluja, joilla vastataan yli 70-vuotiaiden kotona asuvien avuntarpeisiin, esimerkiksi kaupassa ja apteekissa asiointiin.

70 vuotta täyttäneille suunnatuista tukipalveluista päivitetään tälle sivulle tietoa sitä mukaa, kun palveluita saadaan organisoitua tai niistä saadaan tietoa. Lisää poikkeustilanteessa auttavia järjestöjä ja toimijoita löydät Tukea ja apua -sivulta.

Karanteenia vastaavissa olosuhteissa pitää välttää lähikontakteja muiden ihmisten kanssa. Samoin on vältettävä liikkumista kodin ulkopuolella. Jos on välttämätöntä käydä kaupassa, apteekissa tai muilla asioilla, tämä pitäisi tehdä silloin kun muita ihmisiä on vähän liikkeellä. Etäisyyttä toisiin ihmisiin on pidettävä vähintään metrin verran. Esimerkiksi monilla kaupoilla on jo omia aukioloaikoja 70 vuotta täyttäneille.

Asiointiapu yli 70-vuotiaille

Vantaan kaupunki on käynnistänyt yhteistyössä Vantaan seurakuntien kanssa asiointiavun yli 70-vuotiaille vantaalaisille, joilla ei ole sukulaisia tai muita läheisiä, jotka voisivat asioida heidän puolestaan kaupassa tai apteekissa. Avunpyyntöjä otetaan toistaiseksi vastaan numerossa 09 8306 677 ja chat-palvelussa Vantaan seurakuntien sivuilla arkisin klo 10-13. Tulossa on myös toinen numero, jonka aukeamisesta tiedotetaan erikseen.

Helsingin ortodoksinen seurakunta

Seurakunta tarjoaa kauppa-apua 70 vuotta täyttäneille ortodoksisen seurakuntaan kuuluville. Yhteydenotto numeroon 050 404 9404.

SPR:n Korson osasto

Korson osaston vapaaehtoiset tarjoavat luotettavaa apua kauppa- ja apteekkiasiointiin riskiryhmään kuuluville Korso-Koivukylän suuralueella. Soita ti–ke klo 11–14 numeroon 045 2344 864 tai lähetä viesti spr.korso.auttaa@gmail.com. (Korson osaston kauppa-avun vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua osoitteessa vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/6950 tai ottamalla yhteyttä aiemmin mainittuun numeroon tai sähköpostiin. Saat koulutuksen, tuen tehtävään ja bonuksena hyvän mielen.)

Opastusta verkossa toimimiseen

Enter ry:n Tietopaketti ikäihmisten avuksi korona-aikana

Enterin opastajat ovat koonneet ikäihmisten tietopakettiin linkkejä viranomaisten ja muiden luotettavien tahojen koronatiedotuksiin ja verkon välityksellä toimiviin palveluihin. Sivustolta löytyy myös digiaiheisia ohjeita muun muassa yhteydenpitoon WhatsAppin, Skypen ja Facebookin avulla.

Ajankohtaista

Twitter